En anlamlı asker töreni

Antalya Büyükşehir Belediyesi, bir günlük temsili askerlik yapacak 39 engelli genç için belediye önünde tören düzenledi. Davul zurna eşliğinde askere uğurlanan gençlere kınalar yakıldı. Vatani görevlerini yerine getirecek olmanın mutluluğunu yaşayan engelli askerlerin gözlerinin içi gülerken, aileleri ise hem sevinç hem hüznü bir arada yaşadı.

En anlamlı asker töreni
Antalya Büyükşehir Belediyesi yeni hizmet binası önünde engelli gençler için asker uğurlama töreni düzenlendi. Özel bireylerin sevincine Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in eşi Ebru Türel de ortak oldu. Ebru Türel, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sanem Öztürk, Daire Başkanları, belediye bürokratları ve asker adaylarının ailelerinin katıldığı asker uğurlama töreni renkli görüntülere sahne oldu. Ellerinde Türk Bayrakları ve boyunlarına takılan al yazmalarla halay çekip, davul zurna eşliğinde zeybek oynayan engelli askerler vatani görevlerini yapacak olmanın mutluluğunu yaşadı.

ASKER KINASINI EBRU TÜREL YAKTI

Engelli gençlerin ellerine geleneklere uygun olarak asker kınası yakıldı. Askerlere kınasını Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in eşi Ebru Türel yaktı, hediyeler verdi. Türel, askerleri uğurlarken, annelerini de kutladı. Bugünün anlamlı ve çok güzel bir gün olduğunu belirten Ebru Türel, engelli annelerinin mutluluğunu paylaştı. Ebru Türel, vatan sevgisinin önemine değinerek, özel askerlere hayırlı teskereler diledi.

EN BÜYÜK ASKER BİZİM ASKER

Asker uğurlama töreninde duygusal anlar da yaşandı. Engelli anneleri, evlatlarının bir günlük de olsa vatani görevlerini yerine getirecek olmalarından dolayı duygulandı. Kimisi gözyaşlarını tutamadı. Engelli asker Akif Başaran’ın annesi Ümmü Başaran, bugünü yaşatan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Oğlumun kendisine ayrı bir güveni geldi. Arkadaşlarıyla birlikte askerlik heyecanını en güzel şekilde yaşıyor. Oğlumun gözlerinin içi gülüyor. Bir günlük bile olsa bu bize yeter. En büyük asker bizim asker” diye konuştu.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Halil Çetin’in annesi Serpil Çetin de, hem buruk, hem sevinç olmak üzere iki duyguyu bir arada yaşadıklarını belirterek, “ Şükürler olsun Allah bize nasip etti. Çok güzel bir etkinlik oldu. Biz olsak bu imkanı sağlayamazdık. Sebep olanlardan Allah razı olsun” dedi. Hacı Bıyık’ın annesi Gülcan Bıyık da, “Hem hüzünlüyüm. Hem sevinçliyim. Engeli aşabilmek güzeldir. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” şeklinde duygularını dile getirdi.

ASKERLER MUTLU

Özel asker adaylarından 28 yaşında Çapan Duman, 22 yaşında Hacı Bıyık da vatani görevlerini yerine getirmekten dolayı mutluluklarını dile getirdi. Duman ve Bıyık Büyükşehir Belediyesi’ne askerlik töreni için teşekkür etti. Antalya 3’üncü Er Eğitim Tugay Komutanlığı’nda bir günlük temsili askerlik yapacak engelli gençler örf ve adetlere göre askerliğe uğurlandı.

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2017, 12:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83