EXPO İÇİN ENDİŞELERİMİZ VAR

Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, açılışına üç aydan daha kısa süre kalan 'Çiçek ve Çocuk' temalı EXPO 2016 Antalya'ya ilişkin endişeleri dile getirdi.

EXPO İÇİN ENDİŞELERİMİZ VAR

Aksu'da 1121 dekar alanda 23 Nisan 2016 günü açılışı yapılacak Expo 2016 Antalya'ya 90 günden daha az bir süre kaldığına işaret eden Recep Yavuz, Türkiye tarihinin ilk Expo'suna şanına yakışır bir açılış yapılıp yapılmayacağı, açılışın 2016 turizm sezonunun açılışı anlamına gelip gelmeyeceği endişelerini dile getirdi. 

banner111
FOS ÇIKMAMALI

Eksiklerin tamamlanacağı, yarım kalan işlerin rötuşlanacağı ve kırmızı kurdelenin de mutlaka kesileceğini kaydeden Recep Yavuz, “Ancak 23 Nisan günü yeteri kadar yabancı ziyaretçi Expo alanını dolduracak mı, yoksa açılış Aksu'daki ilk ve ortaöğretim öğrencilerinin törenine mi dönecek? Expo 2016'nın Antalya'ya kazandırılması için verilen emekleri biliyorum. Bu en büyük tanıtım organizasyonumuz fos çıkmamalı. Bu konuya dair kim hangi hazırlıkları yapıyor, hangi öneriler var? Cevaplar tatmin edici değil. Buna dair bir program, tur veya aktivite hazırladı mı tur operatörleri ve acentalar bilemiyorum" dedi. 

AÇILIŞ GÜNÜ NASIL OLACAK?

Biraz kaygılı olduğundan bahseden Yavuz, vaad edilen birkaç milyon ziyaretçinin dışında, açılış günü o devasa alanı dolduracak birkaç bin turist bulunması konusundaki endişeyi dile getirdi. Açılışın sezonun en zayıf dönemine denk geldiğine işaret eden Yavuz, nisan ayının, yaz turizm sezonunun en düşük ayı olduğunu söyledi. Son 3 yılda nisan aylarında yaklaşık 650 bin turistin Antalya'ya geldiği ve bunların yarısını Alman ve Rus turistlerin oluşturduğunu kaydeden Yavuz, oteller ve acentelerin hem bu iki ülke turistleri, hem de nisan ayı için hiç umutvar olmadıklarını vurguladı. 

HALK TANIMIYOR

Expo'nun ticari bir kaynak olarak görülmemesi gerektiğinin altını çizen Yavuz, bölge turizminde önemli bir etkinlik ve ülke tanıtımına verilmiş önemli bir destek olarak işlemek ve ne yapıp edip bölgedeki turist yoğunluğunu Expo'ya kaydırmanın bütün turizmcilerin görevi olması gerektiğine değindi. Expo'nun ilk günlerinden itibaren ön hazırlıksız öngörülerle yayılan '8 milyon turist, 100 ülke' hesaplarının ne kadar hayalci olduğunun da ortada olduğunu kaydeden Yavuz, “Expo'nun Antalya halkının kalbini fethedemediği de acı bir gerçek" dedi. 

BÜYÜK BİR FIRSATI KAÇIRABİLİRİZ

Artık hep beraber Antalya'yı düşünme zamanı ve 90 gün kala kırgınlıkların rafa kaldırılması gerektiğini belirten Yavuz, Antalya'ya yapılacak hizmetin ön plana çıkarılmasını, aksi takdirde çok büyük bir tanıtım fırsatının kaçırılabileceğine dikkat çekti. Yavuz, bazı tespit ve önerilerini de şöyle dile getirdi; 

“Yurt dışı tanıtımda nerdeyse yokuz. Kimsenin Expo'dan haberi yok. Yurt dışında road showlar, özellikle Antalya'ya turist gönderen ülkeler ve fuarlarda güçlü bir tanıtım kampanyası yapılması gereken en önemli hamle olacaktır. Yerel yönetimlerin koordinasyonunda sektör temsilcileri bir araya getirilerek, konunun önemi birinci ağızdan vurgulanmalı, yapılacaklar belirlenmeli ve uygulamaya geçilmelidir." 

PERGE EXPO İÇİN KULLANILSIN

"Perge'yi Expo için kullanalım. Turist yoğunluğunu çekebilmek için tur operatörlerinin cazip ve makul paketler oluşturması şart. Expo 2016'yı ziyaret eden turistlere Perge örenyeri ücretsiz olsun. 2014 yılında 117 bin turistin gezdiği Perge'yi, geçen yıl 50 bin turist gezdi. Böylelikle yeni kazılarla ve yürütülen yoğun çalışmalarla Akdeniz'in Efes'i haline gelen Perge'deki bu kan kaybını durdurmuş ve tanıtımı için önemli bir katkı sağlamış oluruz."

OTEL ÖNCESİ TURİST EXPO'YU GEZSİN

"Antalya'daki bütün turist taşıyan otobüslerde Expo 2016 logosu büyük olarak kullanılmalı. 2016 yılının nisan ayında yaklaşık 400 bin turist Antalya'ya gelecek. Bunların hepsinin bir arada olduğu tek yer havalimanı olacak. Otellere girdikten sonra Antalya sıcaklarında misafiri Expo alanına getirmek zor olacak. Özellikle erken geliş ve geç dönüş transferlerinde misafirlerin otel lobilerinde bavulun üstünde oturup zaman geçirmesini beklemektense Expo'ya getirilip gezdirilmesi turistler için de önemli bir hizmet olur."

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2016, 12:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83