AÜ UYUMADI

Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi hekimleri, 48 saatte 11 organ nakli ameliyatı yaptı. Organ nakil maratonuna geçen perşembe sabahı başlayan ekip, cumartesi sabahı mutlu sona ulaştı.

AÜ UYUMADI

48 saatte 11 cana can katan Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkez ekibinde yer alan genel cerrahlar Prof. Dr. Bülent Aydınlı, Doç. Dr. İbrahim Aliosmanoğlu, Yrd. Doç. Dr. Halil Erbiş, Yrd. Doç. Dr. Fatih Mutlu, Uzman Dr. Fatih Erol, nefrologlar Prof. Dr. Hüseyin Koçak, Uzm. Dr. Vural Taner Yılmaz, anestezi hekimleri Prof. Dr. Necmiye Hadimioğlu, Doç. Dr. Zeki Ertuğ, Uzm. Dr. Bünyamin Öztürk, gastroenteroloji uzmanı Yrd. Doç. Dr. Mete Akın, Türkiye'nin dört bir yanından hayata tutunmak için Antalya'ya gelen hastalara hizmet etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

banner111
48 SAAT UYUMADAN NAKİL

Organ Nakli Merkez Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı, 48 saat hiç aralıksız nakil yaptıklarını belirterek, "3 karaciğer nakli, 7 böbrek nakli ve 1 pankreas nakil ameliyatı yaptık" dedi. Ülkü Mutlu'ya pankreas nakli yaptıklarını aktaran Prof. Dr. Aydınlı, Mehmet Ağırman, Kemal Katı, Samiye Ateş'e karaciğer nakli; Ferhat Çelik, Suna Bozkurt, Sevgi Yelgedik, Mehmet Malgir, Mustafa Fener, Muhammet Çetinkaya ve Jale Sağnıç'a ise böbrek nakli yaptıklarını kaydetti.

Tüm nakilleri olağanüstü gayretle gerçekleştirdiklerini söyleyen Prof. Dr. Aydınlı, "Ekibimizin geniş olması ve bu konudaki tecrübeleri, hem kadavra vericili, hem de canlı vericili nakillerdeki üstün teknik becerisi, bir şekilde organ naklinin tüm ameliyatlarını yapabiliyor olmasından kaynaklı. Çok mutluyuz, bir şekilde 11 insana yeniden hayat vermiş olmak güzel. Biz aracıyız, ancak bu şekilde aracılık yapmak çok güzel bir duygu. İnsanları organ bağışına teşvik etmek istiyoruz. Çünkü organ nakli gerçekten hayat kurtarıyor" diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2016, 14:01

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83