"Hep ilkleri gerçekleştirdik"

Antalya ​OSB Başkanı Ali Bahar, Av. Bora Terzioğlu’nun başkanlığını yaptığı KONYSİD’ın kahvaltılı toplantısının konuğu oldu.

"Hep ilkleri gerçekleştirdik"
AOSB’nin Türkiye’de faaliyette bulunan OSB’ler içinde hep ilkleri gerçekleştiren OSB olduğunu belirten Bahar, 4 ve 5. tevsi alanlarının devreye girmesi ile sanayi alanlarının 7 milyon metrekare alana çıkacağını ve 7 bin kişi istihdama ulaşacağını söyledi.

Türkiye’nin 5. en büyük OSB’si olduklarını belirten Bahar, bölgede faaliyette bulunan fabrika ve işletmelerin ticaret hacminin 8 milyar lirayı, ihracatın da 600 milyon dolara ulaştığını bildirdi.

Antalya OSB’nin adeta belediye gibi çalıştığını ifade eden Ali Bahar, OSB’nin elektrik, su ve doğalgaz gibi altyapı yatırımlarını OSB olarak kendilerinin yaptığını kaydetti. Ali Bahar, ‘’Antalya OSB’nin bütçesi Burdur gibi Anadolu kentleri belediye bütçesine denk. OSB’yi 300 firmamız temsilcileriyle birlikte yönetiyoruz’’ dedi.

Antalya OSB’nin Türkiye’deki OSB’ler içinde hep ilkleri yaptığına dikkat çeken Bahar, ‘ilk’leri şöyle sıraladı.

‘’OSB’ler içinde ilk Teknik Meslek Lisesi Antalya OSB’de yapıldı. Kendi seramızı kurarak 300 bin mevsimlik çiçek üreterek sanayicimize veriyoruz. Türkiye’de 3 kez, çevre ödülü alan en çevreci OSB’yiz. Dünyada ilk olan iş ve teknoloji konseptli otel yaptık. Çocukları annelerinden ayrılmaması için kreş yaptık. Sanatla sanayinin içiçe olduğunu gösterdik ve karikatür yarışması düzenledik. Türkiye’nin ‘en ucuz’ elektrik, doğalgaz ve suyunu kullanan OSB’yiz. Eğitim birimi kurduk. İnsan kaynaklarını, insan kıymetleri olarak değiştirdik. Bir yılda 5 bin sertifika verdik. Sanayicin nitelikli eleman arayışına çözüm buluyoruz.’’

Antalya OSB içindeki şirketlerin markalaşmasına da katkı yapacaklarını anlatan Ali Bahar, Antalya kentine daha fazla katma değer yaratmak amacıyla Teknoloji Geliştirme Merkezi kuracaklarını bildirdi.

Teknoloji Geliştirme Merkezi’nin Antalya’nın tanıtılmasında ve daha fazla insan gelmesini sağlayacağını anlatan Ali Bahar, şunları kaydetti.
‘’Antalya’ya en güzel otelleri yapmışız ama turisti kentin içine getiremiyoruz. Neden turisti heyecanlandıracak bir şey yok. Kent içinde turisti heyecanlandıracak işler yapmalıyız. Bunun için de Teknoloji Gelişim Merkezlerine ihtiyaç var. Antalya’yı Fransa’nın hatta Avrupa’nın Silikon Vadisi olan Nice kenti gibi hem sanayi, hem turizmle iç içe gelişmesini sağlamamız gerekiyor. Antalya kenti için daha fazla katma değer yaratmalıyız. Antalya’yı kent olarak değerlendirmemeliyiz. Bir ülke olarak değerlendirmeli ve tanınmalı ve bir ülke gibi yönetilmeli. Turist, gittiğinde 'Türkiye’ye değil, Antalya’ya gidiyorum' imajını yaratmalıyız."

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2017, 09:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83