KURBAN KESİM YERLERİ BELLİ OLDU

Antalya Büyükşehir Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı’nda vatandaşların kurbanlarını rahat ve sağlıklı ortamlarda kesebilmesi için kurban kesim yerlerini belirledi.

KURBAN KESİM YERLERİ BELLİ OLDU

 Antalya Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşların sorunsuz bir bayram geçirmesi için tüm hazırlıkları tamamladı. Büyükşehir Belediyesi, Soğuksu Mahallesi Perşembe Pazarı ve Yeşilbahçe Mahallesi Kapalı Çarşamba Pazarı’nda, Bayramın 1 ve 2’nci günlerinde veteriner hekim kontrolünde, 24 profesyonel kasapla ücretsiz kurban kesim hizmeti verecek.

banner111
Kesimler el değmeden yapılacak

Kesim noktalarında zabıta ve güvenlik görevlileri hazır bulunacak. Sıra numarasına göre yapılacak kesimler için, hijyen ve diğer gerekli tüm önlemler alındı. Kesim sonrasındaki kurban atıkları için ayrıca atık toplama ekibi oluşturuldu. Kesimler el değmeden sağlıklı ve hijyenik ortamlarda yapılacak. Büyükşehir ekipleri, kurbanı kesip, parçalanmış ve poşetlenmiş şekilde teslim edecek.

Hayvan yakalama timi

Büyükşehir Belediyesi bayramda kaçan firari kurbanlıklar için bayrama özel ‘Hayvan Yakalama Timi’ hizmet verecek. Kurbanlıklarını elinden kaçıran vatandaşlar 153 nolu telefondan yardım isteyebilecek.

Sokakta kesime ceza

Vatandaşların halka açık yerlerde, parklarda, yol kenarlarında, sağlıksız koşullarda hayvan satışı ve kesimi yapmalarını engellemek için denetimler bayram süresince aralıksız devam edecek. Belirlenen alanlar dışında kesim yapanlara veya atıklarını sokağa bırakanlara Kabahatler Kanunu’na göre idari para cezası kesilecek. Ayrıca Kaş, Kumluca, Serik, Elmalı, Gazipaşa’da ilçe kesim haneleri, bayram boyunca halkın hizmetine açık tutulacak.

Kurban hizmeti rehberi

Büyükşehir Belediyesi Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü, Kurban Bayramı nedeniyle vatandaşlar için ‘Kurban Hizmeti Rehberi’ hazırladı. Kılavuzda, kurban satın alınırken, kesim ve sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili önemli bilgiler yer alıyor.








Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2016, 17:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83