MİNİK DOSTLARA YERDEN ISITMALI SİSTEM

Büyükşehir Belediyesi, dondurucu soğuklarda sevimli dostları unutmadı. Hayvanat Bahçesinde soğuğa duyarlı hayvanlar yerden ısıtmalı sistem ile ısıtılırken sokak hayvanları için de yiyecek desteği sağlanıyor.

MİNİK DOSTLARA YERDEN ISITMALI SİSTEM

Büyükşehir Belediyesi, gece sıfırın altına düşen soğuk havalar nedeniyle Hayvanat Bahçesi’ndeki ve sokaktaki hayvanlar için özel bir çalışma başlattı. Hayvanat Bahçesi çalışanları, tropikal bölgelerden gelen lemur, papağan, sürüngenler gibi soğuğa duyarlı hayvanlar için seferber oldu. Soğukta yaşayamayan hayvan türlerinin kaldıkları mekanlar ısıtılıyor. Sürüngengiller yerden ısıtmalı sistemle ısıtılırken, papağan ve maymunlar için elektrikli ve kuvars ısıtıcılar konuldu. Yetkililer, soğuk havalarda enerjiye daha çok ihtiyacı olan hayvanlara kalorisi yüksek gıda ve meyveler veriyor.

banner111

ISITMALI BARINAK

Kepezaltı Sahipsiz Hayvan Barınağı’ndaki sahipsiz sokak hayvanları için de kış mevsimi gelmeden gerekli önlemler alındı. Soğukta üşümesinler diye hayvan barınağının refah seviyesi arttırıldı. Kafeslere cam takılırken, yerden ısıtmalı sisteme geçildi. İlave olarak elektrikli ısıtıcılar konuldu. Bu sayede sıfırın altında seyreden havalarda donma tehlikesinin önüne geçildi.

MAMA TAKVİYESİ

Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü, aşırı soğuklarda yemek bulmakta zorluk çeken sokak hayvanları için de kentin çeşitli noktaları ve ormanlık alanlara mama bıraktı. Böylelikle Antalya’da soğuk hava şartlarında hayvanların aç kalmasının önüne geçiliyor. İlçelerdeki sokak hayvanlarını da unutmayan Büyükşehir Belediyesi, ilçe hizmet birimlerine mama gönderdi. 

KAPUTA VURUN

Öte yandan, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü yetkilileri, sürücüleri araçlarını çalıştırmadan önce ısınmak için kaputun altına sığınan hayvan olup olmadığını kontrol etmeleri konusunda uyardı. Yetkililer, kaputa vurup, emin olduktan sonra araçlarını çalıştırmalarını istedi. 

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2016, 11:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83