Öğrencilerden Cerablus’a yardım

Sosyal Bilimler Lisesi Öğrenci ve Öğretmenleri tarafından Suriye’de Azez ve Cerablus’a Giyim ve Kırtasiye Malzemesi Yardım tırı gönderildi.

Öğrencilerden Cerablus’a yardım
Suriye’deki savaş nedeniyle eğitim öğretimini sürdürmeye çalışan Cerablus ve Azez kentlerindeki öğrencilerin ve okudukları okulların ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik harekete geçen Antalya Valiliği koordinesinde ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yönetiminde tüm ilçelerde gönüllülük esasına dayalı giyim ve kırtasiye yardımı kampanyası başlatıldı.

Antalya Valiliğinin koordinesinde Cerablus ve Azez’e Giyim ve Kırtasiye Yardımı kampanyası için Batı Antalya ilçelerinden gelen malzemeler Kumluca’da toplanarak buradan yola çıktı.

Kumluca Sosyal Bilimler Lisesi bahçesinde düzenlenen törene Kumluca Kaymakamı Polat Kara, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, Şube Müdürleri Halil Başaran, Habib İlaslan ve Yalçın Seyran ile okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Kumluca ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, “Özellikle öğrenciler arasında akran yardımlaşması ve dayanışma duygularının gelişmesi, eğitimin herkes için önemli ve gerekli olduğu bilincine varması amacıyla bu yardım kampanyası bizim için büyük önem taşımaktadır. Yardım kampanyasında Kemer, Kumluca, Finike, Demre, Kaş ve Elmalı ilçeleri olarak okul çantası, defter, kalem, silgi, cetvel, gibi her türlü (Kitap hariç) kırtasiye ve giyim malzemesi merkezi Kumluca olmak üzere toplanarak Kumluca Sosyal Bilimler Lisesi bahçesinde düzenlenen törenle yola çıkmıştır” dedi.

Müdür Girgin, “Ülkemizin kodlarında yardımseverlik ve vicdan yer almaktadır. Biz eğitimcilere düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Orada, okumak isteyen anne babalarını kaybetmiş ya da savaş içerisinde mücadele eden çocuklarımıza yardım eli uzatmak istedik. Eğitimci olmak, anne baba olmak, insan olmak bunu gerektirir. Görüyoruz ki yardım kampanyasını duyan herkes küçük de olsa yardımda bulunmak istemiş ve bir tır dolusu giyim ve kırtasiyeden oluşan yardım malzemesi ilçemizden Suriye’de Cerablus ve Azez’de öğrencilere gönderilmek üzere yola çıkmıştır.” diyerek kampanyaya destek olmak isteyen herkese teşekkür etti.

İlçe Kaymakamı Polat Kara da duyarlılık göstererek bu güzel ve örnek davranış için çaba sarf eden eğitim camiamıza, öğrencilerimize, velilerimize, saygıdeğer halkımıza ve hayırsever esnaflarımıza teşekkür ettiğini ifade etti. Kaymakam Kara, aziz milletimizin her zaman mazlum milletlerin yanında olmaya devam edeceğini vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2017, 10:39

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83