TOPLU ULAŞIMA FAYTONLU PROTESTO

Antalya’nın Muratpaşa ilçesi Konuksever Mahallesi sakinleri toplu ulaşımda yaşadıkları sıkıntıyı faytonla protesto etti.

TOPLU ULAŞIMA FAYTONLU PROTESTO
Merkez Muratpaşa ilçesi Konuksever Mahalle Muhtarı Hüseyin Tunç, mahallesinden Lara bölgesine toplu ulaşımda sıkıntı yaşanması üzerine ilginç bir eylem yaptı. Muhtar Tunç, kiraladığı 3 faytonla Lara bölgesine mahalle sakinlerini taşıdı. ‘Konuksever toplu taşıma başlamıştır’ pankartı açan mahalleliler, kiralanan faytonlara binerek mahalleden hareket etti.

Konuksever İlkokulu karşısında bir araya gelen mahalle sakinleri adına konuşan Muhtar Tunç, 6 yıldır Lara bölgesine yaşanan toplu ulaşım sorununun çözülmediğini ileri sürdü. Defalarca ulaşım daire başkanlığına başvuru yapmasına rağmen sonuç alamadığını aktaran Tunç, “Her seferinde program dahilinde çözülecek cevabı aldım. 6 yıldır program yapılamadı. Mahallemizden Muratpaşa Belediyesi’ne gidemiyoruz. Saatlerce yolda zaman harcanıyor. Bir sefer düzenlenmesini istiyoruz. Lara bölgesine rahatlıkla gidip gelecek bir otobüs istiyoruz. 3 ay önce 64 numaralı minibüs geldi, sorunumu çözmüştü. Ama zarar ediyor diye o hat kaldırıldı” dedi.

Kendi çabaları ile sorunu çözmeye çalıştıklarını kaydeden Tunç, “Mahalle sakinleri ile düşündük. Fayton kiraladık. Faytonla bugünden sonra Lara bölgesine ulaşım yapacağız. Fayton yeterli gelmemesi halinde uygun otobüs seferleri ile kendi ulaşımımızı sağlayacağız. Faytonla çözüm arıyoruz. 30 bin Konuksever, 15 bin Etiler, 20 bin Dutlubahçe mahalle sakini şu an mağduru durumda” diye konuştu.
Mahalle sakinlerinden Ramazan Yılmaz, Lara bölgesine ulaşımda büyük sıkıntı yaşadıklarını ifade etti. Lara’ya gitmek için kilometrelerce yürümek zorunda kaldıklarını belirten Yılmaz, “Ana yollardan geçen otobüse binmek zorunda kalıyoruz. Yaşlı, engelli insanlarımızı var. Fayton geçici bir çözüm. Bize gerekli yerden otobüs istiyoruz” dedi.

Filiz Yüzer ise ulaşımda zorluk çektiklerini ifade ederek, bir an önce sorunun çözülmesini istedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2015, 14:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83