YILIN GAZETECİLERİ ÖDÜLLERİNİ ALDI

Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) tarafından düzenlenen Geleneksel Basın Ödülleri ve Hasan Özkay Fotoğraf Yarışması'nda dereceye giren gazeteciler düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Anadolu Ajansı’ndan Hüseyin Kanber ‘Yılın Haber’ ödülünü aldı.

YILIN GAZETECİLERİ ÖDÜLLERİNİ ALDI

 Su Otel'de yapılan ödül törenine; Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Garnizon Komutanı Mustafa Kaya, AK Parti Antalya milletvekilleri Gökçen Özdoğan Enç, Mustafa Köse, CHP milletvekilleri Niyazi Nefi Kara, Mustafa Akaydın, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanının Eşi Ebru Türel, Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, belediye başkanları, gazeteciler, siyasiler ve davetliler katıldı. Antalya Valisi Muammer Türker Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin 30 yılı aşkın süredir Antalya’nın gelişmesinde önemli bir köşe taşı olduğunu söyledi. Gazetecilik mesleğini sadece bir mesleğinin icrası gibi görülmemesi gerektiğinin altını çizen Muammer Türker, “Gazetecilik mesleği demokrasinin gelişmesi için önemlidir. Kamu yöneticiliği yapan yol gösteren eleştiren her zaman için bize istikamet çizen bir sektördür. Bazen farklı fikirler söyleyen kurumlara da ihtiyacımız var. İşte gazeteciler bunların başında geliyor. Haber doğru oldu sürece yapılan eleştiri de haber de bizim için çok değerlidir” dedi.

banner111
“BASIN BİZİM İÇİN ÖNEMLİDİR”

Törende konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'nın ödüller ile övgüyü hak ettiğini dile getirdi. Basının kendileri için ayrı bir öneme sahip olduğunun altını çizen Türel, “2015 Antalya için başarılı bir sene oldu. Türkiye olarak acı olaylar yaşadık. Şimdide Suriye ve Rusya ile sıkıntıların arttığı bir gerçektir. 1 Kasım seçimleri ile milletimiz belirsizlik perdesini kaldırdı. İlk defa siyasi bir rahatlama gerilim azalması görüyorum. Başkanımız bu konuda kucaklayıcı oldu. Siyasi istikrarın güçlenmesi yumuşama sağladı. Basın camiasının yaşadıkları sıkıntıları içinizden gelen bir kardeşiniz olarak biliyorum. Bu hedefler hayata geçtikçe daha hızlı bir ilerleme yaşayacağımızı hep birlikte görüyoruz. Rusya ile yaşanan sıkıntılardan dolayı kaygılılar. Hükümetimiz barışçı ve sosyal bir bağını devam ettiriyor. Dikkatli bir duruş sergilemektedir. Onların da bize ihtiyacı vardır. Şahsı kaanetlerime göre mutlaka düzelecektir. Türk devleti güçlüdür. Herkes müsterih olsun. Hükümetimiz bütün konulara hakimdir. Bakanımız her konuyu yakından takip etmektedir. Antalya bir yere bir tek bir ülkeye hitap etmiyor. Dünyaya hitap ediyor. G20 ile büyük bir başarıya imza attık. Nobel Edebiyat Ödülü alan Prof. Dr. Aziz Sancar’ı bir kez daha tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

“ÖDÜL KAZANANLAR HERKES ADINA ÖDÜL ALDI”

Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, ödül kazananların herkes adına ödül kazandığını ifade etti. Ödül gecesinin çok önemli bir gece olduğunun altını çizen Yeni, “365 gün arkadaşlarımızı sizleri sayfalara taşıyor. Ama onlar bu sahneye bir kez çıkıyor. Bu organizasyona çok büyük bir önem veriyoruz. Antalya Gazeteciler Cemiyeti, Antalya’da 31 yıldır bir iletişim sektörü olarak varlığını sürdürüyor. Antalya gazeteciler cemiyeti turizmin ve tarımın başkenti gibi bir şehirde kurulmasından dolayı bu ülkenin geleceğine katkı sağlayacak her türlü şeye hazırdır. Bu konuda herkese kapımızı açtık. Antalya’yı seviyoruz, mesleğimizi seviyoruz, Antalyalıları seviyoruz. Bu şehrin gazetecileri bu şehrin gelişimine katkı koymak adına bir çok şehirden daha duyarlı. Turizmi etkilemeye yönelik birçok eylem oldu. Bu eylemlere Antalyalı gazeteciler duyarlı bir şekilde bu şehrin menfaati için haberciliğini ikinci plana iterek duyarlılık gösterdi. Rusya krizi en fazla etkilenen şehir Antalya’dır. Çünkü Rusların ikinci vatanları Antalya’dır. Bu kriz bizi çok ilgilendiriyor. Sevgi dilinden barış dilinden konuşmalıyız. Rusya Gazeteciler Birliği ile çalışmalarımız var. Bize önem veriyorlar” dedi.
Basın Ödülleri Yarışması'nda ‘Yılın Haberi’ dalında Anadolu Ajansı’da Hüseyin Kanber, ‘Araştırma ve İnceleme” dalında Antalya Gazetesi-Mahmut Budak, ‘Yılın RÖPORTAJ’ dalındaGazeteBir Esra Özkan ‘Yılın Güncel Yazı’ dalında Akdeniz Gerçek Gazetesi- Ali Bulut, ‘Yılın SPOR’ dalında Antalya Gazetesi- Cengiz Altay, ‘Yılın Ekonomi Tarım Ticaret’ dalında DHA-Mehmet Çınar -DHA, ‘Yılın Turizm’ dalında Sabah Akdeniz Gazetesi- Murat Özgen aldı. 

Diğer ödül ve listeler şu şekilde:
TELEVİZYON ÖDÜLLERİ
A)HABER
Ödüle değer eser bulunamamıştır.
B)PROGRAM
Ahmet Rışvanlı -TRT- Bir Komando Nasıl Yetişir?
YILIN RADYOCUSU ( Her tülü Program ve Haber)
Süleyman Değer- TRT Antalya Radyosu- Gecenin İçinden Antalya Yılbaşı Özel
YILIN GAZETESİ (Sayfa Düzeni)
Ekspres Gazetesi- İslam Çelik- 24.11.2014 Tarihli Gazete
YILIN İNTERNET GAZETESİ
www.antalyaguncel.com
NURİ DAĞTEKİN ÖZEL ÖDÜLÜ
İsmail Küçükkaya- foxtv’de Antalya ve Anadolu basınına verdiği desteklerden dolayı
KURUM ÖZEL ÖDÜLÜ
DELFİN oteller GRUBU-Antalya’nın ekonomik ve sosyal gelişimine verdiği katkılar nedeniyle
GENÇ İLETİŞİMCİLER ÖDÜLÜ:
Antalya Gazeteciler Cemiyeti bu yıl Genç İletişimcileri desteklemek ve teşvik etmek amacıyla yarışma kategorisine Genç İletişimciler Ödülü başlığı eklemiştir.
Sadece AÜ İletişim Fakültesi Öğrencilerinin kendi eserleriyle katıldığı yarışmanın ilk kazananları;
A) HABER
Şafak Tanır- Akil Haber Ajansı- Hama’danDera’ya Savaşın Çocukları
B)FOTOĞRAF
Hakkı Akgün- Akil Haber Ajansı- 1 Mayıs İşçileri
2014 HASAN ÖZKAY FOTOĞRAF YARIŞMASI
YILIN HABER FOTOĞRAFI
Mehmet Çınar- DHA- Demirel Eşinin Mezarında
YILIN SPOR FOTOĞRAFI
Batuhan Ülker- GazeteBir- İşte O an
YILIN TURİZM FOTOĞRAFI
Batuhan Ülker- GazeteBir- Aralıkta Deniz Keyfi
YILIN ÇEVRE FOTOĞRAFI
Tolga Yıldırım- DHA- Dijital Yuva
YILIN SANAT FOTOĞRAFI
Emre Baylan- DHA- Dokuma
Expo YOLUNDA ANTALYA:
Efe Aktuğ- Papatya -AB Medya

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2015, 10:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83