ALANYA XIII. TARİH VE KÜLTÜR SEMİNERİ BAŞLADI

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ALSAV tarafından düzenlenen XIII. Alanya Tarih ve Kültür Semineri'ne katıldı.

ALANYA XIII. TARİH VE  KÜLTÜR SEMİNERİ BAŞLADI

 Alanya Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (ALSAV) tarafından Alanya Kültür Sarayında gerçekleşen, “XIII. Alanya Tarih ve  Kültür Semineri”  saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.

banner111

TANRISEVEN: ÜNİVERSİTELER KÜLTÜR VE SANAT TARİHİNİ CANLANDIRACAK

XIII. Alanya Tarih ve  Kültür Semineri açılışında bir konuşma yapan Kaymakam Tanrıseven şunları kaydetti, ''Alanya'mıza baktığımız zaman Alanya'da turizm öne çıkarken, kültür ve sanat'ın biraz geri kaldığı görülüyor. Alanya'ya kurulan Alanya Hamdullah Emin Paşa ve Alaaddin Keykubat Üniversiteleri ile bu eksiklikler ortadan kalkacaktır. ALSAV yönetimiyle Milli Eğitim Müdürlüğü ve Üniversitelerin ortaklaşa çalışmaları sonucunda Alanya'yı Kültür ve Sanat alanında ileri seviyeye taşıyacağız. Alanya’da bu gün 6 bin üzerinde üniversite gençliği bulunmaktadır. Gençliğin olduğu yerde kültür ve sanatta gelişir. Alanya'mıza çok sayıda kültür adamı, bilim adamı ve araştırmacı yerleşiyor. Onların da katkılarıyla inşallah Alanya'mızı kültür ve sanat alanında iyi bir yerlere getirme gayreti içerisinde olacağız. Burada yapılacak olan bu çalışmalar geçmişimize ışık tutacaktır. Alanya 1221 de Alaaddin Keykubat tarafından fethedilmesi Alanya için bir milat olmuştur. Bu tarihten sonra muazzam gelişmeler olmuştur. Alanya Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (ALSAV) tarafından düzenlenen “XIII. Alanya Tarih ve  Kültür Semineri yeni nesle Alanya’yı tanıtıcı çalışmaların ortaya çıkmasına vesile olacaktır'' dedi.

YÜCEL: SEMİNER ALANYA ÇEVRESİNE DE KATKI SAĞLAYACAK 

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel , Alanya’nın kaderini değiştirecek çalışmalara iveme kazandırılacağını söyledi. Başkan Yücel, ''Yörük ve Türkmen kültürünün araştırılarak Alanya, Manvagat, İbradı, Akseki,Gündoğmuş ve Gazipaşa’nın da tarihine ışık tutacak. ALSAV yönetimine ve araştırmacılara çalışmaları için teşekkür ederim'' dedi. 

YILMAZ: ALANYA'YA KURULAN ÜNİVERSİTELER BİZİ MUTLU ETTİ 

ALSAV Başkanı İsmail Yılmaz ise yaptığı konuşmada, Alanya Kültür Sanat ve Turizm Vakfının tarihçesini anlatarak vakfın dünden bu güne Alaya için  göstermiş olduğu çalışmaları dile getirdi. ALSAV Başkanı Yılmaz Alanya’ya kurulan AHEP ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversiteleri’nin açılmasının kendileri için bir teselli kaynağı olduğunu belirterek yapılacak çalışmalarla Alanya’nın değerlerinin tanıtılacağını belirtti.  

Alanya Kaymakamlığı, Alanya  Belediye Başkanlığı ve Ticaret ve Sanayi Odası’nın desteği ve Turizm Bakanlığı bilgi ve katkılarıyla ile Alanya Kültür-Sanat ve Turizm Vakfı tarafından gerçekleştirilen, Alanya XIII. Tarih ve Kültür Semineri, 12-13 Aralık tarihleri arasında Alanya Kültür Merkezi’nde devam edecek.  Çok sayıda araştırmacı, yazar ve Üniversitelerden hocaların katıldığı seminerde Selçuklu ve Osmanlı dönemi Yörük ve Türkmen yerleşimleri, yöre halkının  kullandığı Türkçe ve etimolojik dil araştırmaları konuşulacak.

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2015, 12:18

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83