Yörük Festivali’nde coşku sürüyor

Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Uluslararası Antalya Yörük Festivali renkli görüntülerle ikinci gününde de Antalyalılara bir kültür şöleni sunuyor. Halk oyunu gösterileri ve konserlerle festival coşkusu Karaalioğlu Parkı’nda devam ediyor.

Yörük Festivali’nde coşku sürüyor
Büyükşehir Belediyesi’nin Yörük kültürünü dünyaya tanıtmak ve Antalya’nın sahip olduğu değerlerin unutulmaması için 3 yıl önce başlattığı Uluslar arası Yörük Festivali, gerçekleşen görkemli açılışın ardından ikinci gününde de festival coşkusunu yaşatıyor.

YÖRESEL HALK OYUNLARI BU FESTİVALDE

Karaalioğlu Parkı’nda saat 14.00’te başlayan yöresel halk oyunları gösterileri nefes kesti. Van’dan İzmir’e, Adıyaman’dan Aydın’a, Arnavutluk’tan Makedonya’ya halk oyunları ekipleri festival alanında hünerlerini sergilediler. Yurt içinden ve yurt dışından Yörük Festivali’ne katılan ekiplerin geleneksel oyunlarına Antalyalılar da eşlik etti.

KÜLTÜR ŞÖLENİ SÜRÜYOR

Trabzon ve Van yöresi oyunlarıyla Polisan Gençlik Spor Kulübü, Aydın Yöresiyle Aydın Köşk Halk Eğitim Merkezi, Adıyaman yöresiyle Bornova Halk Eğitim Merkezi, İzmir yöresiyle Menderes Karakuyu Halk Oyunları Ekibi, Gaziantep yöresiyle Delyanlılar Halk Oyunları Ekibi Yörük Festivali’nde kültürlerinin bir parçası olan geleneksel halk oyunlarını Antalyalılarla buluşturdu. Aynı zamanda festivalde; Aydın Germencik, Trabzon Akçaabat, Anadolu Bacıyan halk oyunları ekibi ve Ankara Folklör ve Turizm Araştırma Derneği, Irak Türkmen Öğrenciler Birliği Halk Oyunları Ekibi, Ankara Üniversitesi Çocuk ve Gençlik Halk Dansları Ekibi de yer aldı. 3’üncü Uluslar arası Yörük Festivali’ne yurtdışından gelerek geleneksel oyunlarını sergileyen Makedonya Yeni Hayat Halk Oyunları Ekibi, Kosova Lidhja Prizrenit Grubu ve Arnavutluk’tan gelen halk oyunları ekibi festivalde renkli görüntüler oluşturdu.

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2017, 10:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83