Akseki'den ALKÜ’ye tam destek

Akseki Eğitim Hayratı Derneği, ALKÜ’ YE 1 araç, 150 öğrenciye burs ve 500 kişilik öğrenci yurdu yapımı için söz verdi.

Akseki'den ALKÜ’ye tam destek

 Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Akseki’den gelen önemli konuklarını ağırladı. Rektörlükte gerçekleştirilen görüşmeye, Rektör Pınarbaşı ve Akseki Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal’ın yanı sıra ALKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fatih Gültekin ve Prof. Dr. Hasan Güneş, 23. Dönem Antalya Milletvekili Tayfur Süner, Friterm Termik Cihazlar San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Metin Duruk, Akseki Eğitim Hayratı Derneği Genel Başkanı ve Aroma Bursa Meyve Suları ve Gıda San. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mahmut Atom Duruk, Duruk Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Metin Duruk, Akseki Yardımlaşma Derneği Başkanı ve İreks Gıda Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yard. Dr. Mehmet Çetin Duruk, Akseki Eğitim Hayratı Derneği Şube Başkanı Mürşit Pişkin, Akseki Eğitim ve Öğrencilerine Yardım Derneği Başkanı Hakkı Gündoğdu, Akseki Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Ak ve Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Cemal Çimenoğlu katıldı.

banner111
 
ÖĞRENCİLERE BURS VE YURT MÜJDESİ

Rektörlük’te gerçekleştirilen görüşmede Akseki ve Akseki Meslek Yüksekokulu’na yönelik yardım konuları ele alındı. Görüşmenin konu maddeleri arasında öğrencilere verilecek olan burs ve 500 kişilik öğrenci yurdunun yapılmasının yanı sıra Akseki’den gelen heyet üniversiteye bir de araç hibesi sözü verdi.  Akseki Eğitim Hayratı Derneği tarafından Akseki Meslek Yüksekokulu öğrencilerine yönelik eğitim-öğretim dönemi başından itibaren her yıl ALKÜ Akseki Meslek Yüksekokulu’nun başarılı ya da ekonomik durumu yetersiz olan 150 öğrencisine dokuz ay boyunca aylık 200 TL karşılıksız burs verilmesi kararlaştırıldı. ALKÜ’ye 1 araç hibe edileceğinin de müjdesini veren Akseki Eğitim Hayratı Derneği Genel Başkanı Mahmut Atom Duruk, ALKÜ için ellerinden gelen destekleri sürdürecekleri söyledi. 

AKSEKİ’DE KONTEJANLARIN ARTIRILMASI KONUŞULDU

Akseki’ye yeni bölümlerin açılması ve öğrenci kontenjanlarının artırılmasına yönelik konun görüşüldüğü ziyarette, ileriki süreçte çocuk gelişimi ve tıbbı dokümantasyon gibi bölümlerinin açılmasına yönelik fikir alışverişinde bulunuldu. 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Pınarbaşı, üniversiteye yapılan her katkının kendileri için önemli ve değerli bulduğunu söyleyerek, bu tür desteklerin herkese örnek teşkil etmesi gerektiğini vurguladı. 

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2016, 17:16

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83