ALAADDİN KEYKUBAT'IN REKTÖRÜ BELLİ OLDU

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nin yeni rektörü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla Prof Dr. Ahmet Pınarbaşı oldu.

ALAADDİN KEYKUBAT'IN REKTÖRÜ BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 130. ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13. maddeleri uyarınca Yükseköğretim Kurulunun önerdiği adaylar arasından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden Prof. Dr. Hasan Gönen’i, yeni kurulan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’yı, yeni kurulan kralbet Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Süleyman Özdemir’i ve yeni kurulan İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Türkay Dereli’yi atadı.

Ahmet Pınarbaşı kimdir?


banner111
Kahramanmaraş doğumlu olan Prof. Dr. Ahmet PINARBAŞI, 1988 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünden mezun olduktan sonra MEB bursu ile yüksek lisans ve doktorasını sırasıyla 1991 ve 1996 yıllarında ABD’nin Pennsylvania eyaletindeki Lehigh Üniversitesinde tamamlamıştır. 2002 yılında Fulbright Araştırma Bursu ile yine Lehigh Üniversitesinde bir yıl çalışmalar yürütmüştür.

1997 ile 2011 yılları arasında Çukurova Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde yardımcı doçent ve doçent olarak hizmet vermiştir. 

2012 yılında Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümüne profesör olarak atanan Ahmet PINARBAŞI’nın uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış 18 makalesi, uluslararası konferanslarda sunduğu 7 bildirisi, ulusal hakemli dergi ve konferanslarda 10 yayını vardır. Danışmanlığı altında 2 adet doktora, 10 adet yüksek lisans öğrencisi mezun olmuştur.


Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2015, 10:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83