ALANYA VE ALKÜ’YÜ TÜRKİYE'YE ANLATTI

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, TRT Antalya Radyosu’na konuk oldu.

ALANYA VE ALKÜ’YÜ TÜRKİYE'YE ANLATTI

 TRT Antalya Radyosu “Güncel” programına röportaj veren Rektör Pınarbaşı, program sunucusu Bilgehan Yüksel’in sorularını cevapladı. ALKÜ hakkında merak edilen detayları dinleyenler ile paylaşan Rektör Pınarbaşı, yeni açılan Sağlık Bilimleri Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Turizm Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakülteleri hakkında bilgiler verdi. Kurulan dört yeni fakültenin bu yılki tercih dönemine yetişmemesi nedeniyle bu fakültelere 2017- 2018 Eğitim-Öğretim yılından itibaren öğrenci alımına başlanacağını ifade eden Rektör Pınarbaşı, mevcut birimlerde 19 Eylül’de öğrencilerin ders başı yapacaklarını belirtti. Rektör Pınarbaşı mevcut fakülteler ve yüksek okullar ile üniversitede halen devam eden çalışmalar hakkında da detaylı açıklamalarda bulundu. ALKÜ’nün Alanya için önemi hakkında da bilgilerin verildiği programda Rektör Pınarbaşı, öğrencilerin geldiği şehre büyük katkılarının olduğunu, öğrenci sayısının artmasıyla bu katkının Alanya için de her geçen yıl daha da artacağını, Alanya’nın üniversite ile birlikte artık kışın da yaşayan bir şehir haline geldiğini belirtti.

banner111
Öğretim üyesi temini hakkında yöneltilen soruya cevap veren Rektör Pınarbaşı, bu konuda herhangi bir sıkıntının bulunmadığını dile getirerek Alanya’nın herkesin yaşamak isteyeceği bir şehir olduğunu, bu sebeple yoğun başvuruların bulunduğunu açıkladı.129 Akademik Personelden 44'ünün 15 Temmuz süreci ile birlikte FETÖ-PDY yapılanması ile ilişkileri sebebiyle YÖK tarafından ihraç edildiğini dile getiren Rektör Pınarbaşı, akademik anlamda yeni öğretim üyesi alımlarının devam ettiğini ve dersler konusunda herhangi bir sıkıntının yaşanmayacağını vurguladı.
ALKÜ’yü tercih eden öğrencilerin barınmadan, sosyal hayata kadar hiçbir sıkıntı ile karşılaşmamaları için her türlü çalışmanın yapıldığını belirten Rektör Pınarbaşı, öğrencilerin Alanya’yı çok kısa sürede severek adapte olacaklarını ifade etti. 

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2016, 11:01

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83