ALKÜ'lü öğrencilerin mezuniyet coşkusu

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Akseki Meslek Yüksekokulu’ndan (MYO) 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi.

ALKÜ'lü öğrencilerin mezuniyet coşkusu
Akseki MYO’nun bahçesinde düzenlenen törene Akseki Kaymakamı Muhammed Emin Nasır, ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Güneş, Akseki Garnizon Komutanı Yüzbaşı Faruk Özenç, Akseki Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal, ALKÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Yavuz Uysal, ALKÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Hakan Bütün, Akseki MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mücahit Köse, Akseki Eğitim ve Öğrencilerine Yardım Derneği Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Uğur Hakkı Gündoğdu, Akseki Eğitim Hayratı Yapanlar ve Yaşatanlar Derneği Başkanı Mürşit Pişkin, hayırsever işadamları Metin Duruk ve Mehmet Gündoğdu, kamu kurum ve özel kuruluşların temsilcileri, öğretim görevlileri, kurum müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, mezun olan öğrenciler adına Muhasebe ve Vergi Uygulamaları son sınıf öğrencisi Selda Şaşırmaz’ın konuşması ile devam etti.

“GELENEKSEL HALE GETİRMELİYİZ”

Ardından törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Güneş, 16 Haziran’da ALKÜ Mezuniyet Töreninin üniversite olarak gerçekleştirileceğini ifade ederek, “Akseki Alanya’dan uzak. Ama bu tür müstakil mezuniyet törenlerinin Gazipaşa ve Akseki gibi ilçelerimizde gerçekleştirilmesi çok önem arz ediyor. İnşallah bu birincisi olsun ve bunu geleneksel hale getirelim. Bundan sonra sadece mezun olan öğrencilerimizi değil geçmiş yıllarda mezun olmuş olan öğrencilerimizi de davet etmeliyiz ki iyi yerlere gelmiş mezunlarımızla bir kaynaşma gerçekleşebilsin.” diye konuştu.

“Burada geçirdiğiniz iki yıl sizlere önemli bilgiler ve tecrübeler kazandırdı. Bunları gittiğiniz yerlerde mutlaka anlayacaksınızdır.” diyerek konuşmasına devam eden Prof. Dr. Güneş, “Ben sizlerden eğitiminizi dört yıla tamamlayarak hatta yüksek lisans, doktora yaparak da çalışmalarınızın devam etmesini bekliyor ve temenni ediyorum. Hepinizin yolu açık olsun, bahtınız açık olsun. Hiçbir sorundan yılmayın ve başarmak için çalışın diyerek bundan sonraki hayatınızda başarılar ve esenlikler diliyorum.” dedi.

“AKSEKİ ÜNİVERSİTE İLE CIVIL CIVIL”

Akseki için çok mutlu bir gün olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal, “Çünkü Akseki Torosların tepesinde kalmış garip bir memleketti. Şimdi görüyorum ki cıvıl cıvıl. Ben hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Sayın Rektörüme, buraya kadar gelen Sayın Rektör Yardımcım nezdinde teşekkür ediyorum. Ben hepinize hayatta başarılar diliyorum. Yolun başındasınız, inşallah bu uzun yolculuğunuzda da yolun başındaki gibi bilginiz, enerjiniz ve becerileriniz devam etsin diyorum ve başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

“MEZUNİYET GÜNLERİ HER YAŞTA ÖZELDİR”

Son olarak konuşmasını gerçekleştiren Akseki Kaymakamı Muhammed Emin Nasır mezuniyet törenlerinin insanların hayatlarında önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek, “Şüphesiz ki ilkokulda da olsa, üniversitede de olsa mezuniyet günleri insanın hayatında her zaman önemli yere sahiptir. Sizler de bu mezuniyetle eğitim hayatınızda bir üst basamağı daha geride bırakmış oluyorsunuz. Nerde olursanız olun, kaç yaşında olursanız olun öğrenmeye ve okumaya devam edin. Ben hepinize ayrı ayrı bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum. Mezuniyetiniz kutlu olsun.” dedi.

Törende protokol konuşmalarının ardından ALKÜ’ye ve Akseki MYO’ya yardımlarda bulunan hayırsever işadamlarına plaket takdimi yapıldı. Daha sonra mezuniyet belgelerini hocalarının elinden alan öğrenciler mezuniyet andını okuyarak keplerini fırlattılar. Mezuniyet heyecanını doyasıya yaşayan öğrenciler son olarak Hasan Kurt'un şarkılarıyla eğlenceli saatler geçirdiler.

Törenin ardından protokol heyetine Akseki’nin tarihi değerlerinin ve mekanlarının tanıtımı adına, tarihi ve turistik yerleri gezdirilerek kısa bilgiler verildi.

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2017, 16:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83