'Gelin çocuksa saçını yapmayız'

Kadına yönelik şiddet ve çocuk yaşta evliklerle mücadele için oluşturulan Al Yazma Gurubu, Antalya’da kadın kuaförüyle birlikte hayata geçirdiği ‘Mor Makas’ projesi kapsamında 180 kuaför ‘kadına yönelik şiddet ve erken evlilikler’ konusunda bilgilendirildi.

'Gelin çocuksa saçını yapmayız'

Muratpaşa Belediyesi’nin Başkan Ümit Uysal ve eşi Ümran Uysal ev sahipliğinde 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde tanıtımını gerçekleştirdiği ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde saha çalışmalarına başladığı ‘Mor Makas’ projesinde 180 kadın kuaförü ‘kadına yönelik şiddet ve erken evlilikler’ konusunda bilgilendirildi.

banner111
Çocuk gelin saçı yapılmayacak

Antalya Kuaförler ve Manikürcüler Odası’yla birlikte hayata geçirilen proje kapsamında kuaförlere şiddete uğrayan kadınların sahip oldukları haklar, yardım için başvuru adresleri aktarıldı ve kuaförlerden şiddetin neden olduğu morlukları makyajla kapatmaması, çocuk yaşta evlenmeye zorlananlara gelin saçı yapmaması gerektiğini anlatıldı.

600 kadın danışma merkezi

Mor Makas’la kadın kuaförlerinin müşteri kitlesine ulaşılması hedeflenirken projeyle Antalya’da 600 kuaför eğitim alacak. Böylece Muratpaşa Belediyesi 600 tane danışma merkeziyle yardım edilmeyi bekleyen kadınlara hızlı erişim imkanını da yaratmış olacak.

Hep birlikte mücadele edeceğiz

Başkan Uysal, kadına yönelik şiddetin Türkiye’nin de içinde yer aldığı geniş bir coğrafyada çok derin bir sorun olduğunun altını çizdi. Bu nedenle mücadelenin hep birlikte verilmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Uysal, Kuaförler ve Manikürcüler Odası’yla birlikte hayata geçirilen Mor Makas projesinin daha barışçıl, daha az şiddet içeren bir kent olma yolundaki adımlardan biri olduğunu söyledi.

Kadınlara yönelik çalışmalar

Muratpaşa Belediyesi, Mor Makas çalışmalarıyla birlikte Al Yazma Gurubu ve Al Yazma Kadın Danışma Merkezi aracılığıyla son 6 ay içinde toplumsal cinsiyet eşitsizliği, kadın hakları ve kadın sağlığı gibi kadın konularında 21 söyleşi gerçekleştirdi. Bu söyleşilere 624 kadına ulaşılırken 842 kadın ve çocuğa psikolojik destek sağladı. Ayrıca devam eden eğitim programlarıyla 85 kadına da Muratpaşa Belediyesi’nce hizmet verildi.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2017, 10:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83