KİTAP SEVGİSİNİ ANLATTILAR

Büyükşehir Belediyesi’nin Kütüphaneler Haftası nedeniyle düzenlediği 'Kitap Sevgisi' konulu resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

KİTAP SEVGİSİNİ ANLATTILAR

 Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'na bağlı Doğan Hızlan Kütüphanesi,  52’nci Kütüphaneler Haftası’nı bir dizi etkinlikle kutluyor. Yenimahalle Kültür Merkezi’nde düzenlenen Kütüphaneler Haftası açılış töreninde, Büyükşehir Belediyesi ile Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortak düzenlenen  'Kitap Sevgisi' konulu resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. 

banner111
BAŞARILI ÖĞRENCİLERE ÖDÜL

Resim dalında birinci Eray Hasanoğlu, ikinci Nagomed Tagiron Artur  üçüncü ise Gülsüm Erdal oldu. Kompozisyon dalında ise birinciliği Merve Ünsal, ikinciliği Fatma Aktaş, üçüncülüğü Damla Özgür elde etti. Başarılı olan öğrencilere ödüllerini Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sanem Öztürk ile Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Zülfü Çelik verdi. 

GELECEĞİNİZİ KİTAPLAR BELİRLER 

Açılışta konuşan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Zülfü Çelik, geleceği belirlemek için bilgiye sahip olmanın önemli olduğuna değindi. Çelik, “İnsanlar kitaplardan faydalanarak kendi geleceğine şekil verir. Kitap okumanın çok büyük önemi vardır. Bu konuda öğretmenlere ve ailelere çok önemli görevler düşüyor. Ünlü yazar Cemil Meriç’in “Aydınlanmak ve aydınlatmak için kitap okuyun” sözünü örnek vermek istiyorum. Kitap okuma alışkanlığını küçük yaşlarda kazanmak en büyük yatırımınız olacaktır” diye konuştu.  
Ödül töreni sonrası Genel Sekreter Yardımcısı Sanem Öztürk ile Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Zülfü Çelik veliler ve öğretmenlerle birlikte öğrencilerin yapmış olduğu resimlerden oluşan sergiyi gezdi. 

TİYATRO GÖSTERİSİ

Kütüphane Haftası etkinliklerinin ikinci gününde Antalya Şehir Tiyatrosu'nun (AŞT) 'Sır' adlı çocuk oyununu öğrenciler için sahneleyecek. 30-31 Mart tarihlerinde 10.00-18.00 saatleri arasında 7-14 yaş gruplarına Doğan Hızlan Kütüphanesi'nde oryantasyon programı düzenlenecek.

EN ÇOK KİTAP OKUYANLARA ÖDÜL

Etkinliklerin son günü 1 Nisan Cuma günü saat 10.30'da Antalya Kültür Merkezi (AKM) Perge Salonu'nda Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Dairesi Başkanlığı'na bağlı İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Çocuk Korosu bir konser verecek. Konser sonrası, 2015 yılı boyunca kütüphaneden en çok kitap okuyan üyelere ödül takdim edilecek.

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2016, 16:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83