ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ UYGULAMA KILAVUZU YAYINLANDI

Alanya Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce hazırlanan Orta Öğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması ve Yerleştirme Kılavuzu yayınlandı. Öğrenciler tercihlerini 15-25 Tenmmuz tarihleri arasında yapacaklar.

ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ UYGULAMA KILAVUZU YAYINLANDI

 Alanya Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce hazırlanan Orta Öğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması ve Yerleştirme Kılavuzu yayınlandı. Öğrenciler tercihlerini 15-25 Temmuz tarihleri arasında yapacaklar.

banner111
Öğrencilerimiz geleceklerine doğru yatırım yapmalarını sağlamak amacıyla yayınlanan Orta Öğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması ve Yerleştirme Kılavuzu, tercih ve yerleştirme rehberliğinin yanı sıra, liseler ve tercih edilecek bölümler hakkında da ayrıntılı olarak bilgi içeriyor.

KAYMAKAM TANRISEVEN “ASLA GELECEĞE DAİR UMUTLARINIZ YİTİRMEYİN”

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Orta Öğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması ve Yerleştirme Kılavuzu ile ilgili yaptığı değerlendirmede, meslek seçiminin insan hayatında çok önemli olduğunu söyledi. Kaymakam Tanrıseven öğrencilere şöyle seslendi; “Öncelikle hayatta neyi isteyip neyi istemediğinize karar vermelisiniz. Hangi mesleği seviyorsanız ona göre orta öğretim kurumlarından size uygun olan kurumları tercih etmelisiniz. Başarının ve mutlu olmanın sırrı, yapacağınız işi severek yapmaktır. Her konuda atılgan olun. Asla geleceğe dair umutlarınızı yitirmeyin. Hayata dair her zaman pozitif olmalısınız. Sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Geleceğimizin güvencesi olan siz çocuklarımızın, kendi başına karar verebilen, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetişmeleri ortak hedefimizdir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce hazırlanan Orta Öğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması ve Yerleştirme Kılavuzu sizlerin geleceğine dair daha sağlıklı kararlar alabilmeniz için yol gösterici olacaktır. Öğrencilik hayatınız boyunca başarılarınız artarak devam etmesini temenni ediyorum.” Kaymakam Tanrıseven, Alanya’da ilk kez öğrencilere yol gösteren böyle bir kılavuz çalışması yapıldığı için İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er de, öğrencilerin yeni bir hayata başlamasının bir adım öncesinde bulunduklarını belirterek, Alanya’da öğrencilerin tercih edebilecekleri okulları ve imkanlarını objektif bir şekilde yansıtmak için Orta Öğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması ve Yerleştirme Kılavuzunun hazırlandığını söyledi. Milli Eğitim Müdürü Er, öğrencilerin tercih sürecinde okul rehberlik servisleri ve Alanya Rehberlik ve Araştırma Merkezinde görevli rehber öğretmenlerinden yararlanabileceklerini belirtti. Milli Eğitim Müdürü Er, “2015-2016 Eğitim Öğretim Yılında gerçekleştirilen ortak sınavlar sonucunda 15-25 Temmuz 2016 tarihleri arasında ortaöğretim kurumlarına tercihte bulunacak öğrencilerimize Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından belirlenen Tercih Danışmanlık Merkezlerinde uzman kadromuz tarafından danışmanlık hizmeti verilecektir” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce hazırlanan Orta Öğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması ve Yerleştirme Kılavuzu 4 bin adete bastırılarak öğrencilere ulaştırılmak üzere Alanya’daki tüm okullara dağıtıldı. İsteyenler kılavuzları okullardan temin edebilecekler.

ÖĞRENCİLERİN HİZMET ALACAĞI DANIŞMANLIK MERKEZLERİ
1- Alanya Rehberlik ve Araştırma Merkezi – Kadıpaşa Mah. Bostancı Pınarı Cad. NO:39 – 0242 5115030
2- Mahmutlar İlkokulu/Ortaokulu – Mahmutlar Mah. 131 Nolu Sk. Yeni Mahalle İlköğretim Okulu Sitesi No:34 – 0242 5283018
3- Konaklı Gazi İlkokulu/Ortaokulu – Konaklı Kale Mah. Ertuğrul Gazi Caddesi – 0242 5652972


Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2016, 12:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83