REKTÖRDEN ALANYA ADRES'E ZİYARET

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Ahmet Pınarbaşı ve Rektör Yardımcısı Fatih Gültekin Alanya Adres'i ziyaret ettiler.

REKTÖRDEN ALANYA ADRES'E ZİYARET

 Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Ahmet Pınarbaşı, yeni kurulan üniversiteye Alanya Belediyesi ve Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun büyük desteği olduğunu söyledi. Pınarbaşı, "Şu an Kestel'de bulunan ALKÜ Kampüsü'nün Cikcilli Mezarlığı altında tahsis edilen 1100 dönümlük geniş ve güzel bir araziye taşınacak ve Cikcilli'de tahsis edilen bu yeni alan Alanya'ya yakışır bir kampüs olacak" dedi.



banner111
'ALANYA'DA YENİ BÖLÜMLER AÇACAĞIZ'


Pınarbaşı, 'Üniversite'de bir bölüm açılırken, o şehrin ihtiyaçları gözetilir ve ona göre bölümler seçilerek çalışmalar başlatılır' dedi. Alanya'da sağlık turizmi ve spor turizminin geleceği olduğunu söyleyen Pınarbaşı, Alanya'da sağlık turizmi ve spor turizmi için bölüm olmadığını ve önceliklerinin sağlık ve spor turizmi için gerekli olan bölümleri kurmaya yönelik çalışmaları olduğunu söyledi. 
Bunun yanında 2 yıllık teknisyenlik gerektiren ve Alanya için gerekli olan Elektrik Elektronik, Bilgisayar Programcılığı gibi bölümleri açacaklarını söyledi. 


'ALANYAMIZ ÖĞRENCİLER İÇİN CAZİP'


Pınarbaşı, öğrenci konusunda sıkıntı yaşamadıklarını; Alanya'nın bir turizm şehri olduğunu, Avrupa bölgelerinden bir çok insanın yaz turizmi için burayı tercih ettiklerini ve öğrencilerin her açıdan kendini geliştirmiş ve geliştirmekte olan Alanya'yı cazip görüp üniversite tercihlerinde bulundurduğunu söyledi.


'KISA SÜREDE ALKÜ HAK ETTİĞİ YERDE OLACAK'


Rektör Pınarbaşı, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nin yeni bir üniversite olmasına rağmen bu kadar kısa zaman içerisinde üniversiteler arasında önem kazandığını belirterek, ALKÜ'nün ilerleyen zamanlarda gerek başarısı gerekse kontenjanıyla hak ettiği yere geleceğini söyledi.


'ALKÜ İÇİN HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ'


Alanya Adres'in sahibi Ali Doğan da, Rektör Ahmet Pınarbaşı'na ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, üniversitenin gelişmesi için bugüne kadar olduğu gibi bunda sonrada her türlü desteği vermeye devam edeceklerini söyledi.



Pınarbaşı, Alanya'nın İnternet Gazetesi 'u da severek takip ettiğini söyledi. 




Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2016, 16:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83