YENİ REKTÖRDEN AÇIKLAMA VAR

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Ünal küreselleşme nedeniyle ekonomik ve sosyal alanda sınırların aşılması bilgi üretme ve bilgi aktarımı, bireysel beceri ve yeterlilik geliştirmenin toplumların uluslararası alanda rekabet güçlerini belirleyen temel faktörler olarak öne çıktığını ifade ederek, sürecin yönetilmesinde yükseköğretim kurumlarına önemli görevler düştüğünü söyledi.

YENİ REKTÖRDEN AÇIKLAMA VAR

 Yazılı bir açıklama yapan Rektör Vekili Prof. Dr. Ünal, "Günümüzde yükseköğretim kurumlarının; eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve topluma hizmet işlevlerini yerine getirirken daha rekabetçi girişimci ve yenilikçi anlayışla hareket ederek, uluslararası boyutu yükseköğretim kurumunun eğitim-öğretim, araştırma ve topluma hizmet fonksiyonuna sistematik olarak dahil etme zorunlulukları bulunmaktadır.” dedi

banner111
Prof. Dr. Ünal, 1982 yılında kurulan Akdeniz Üniversitesi'hin, halen 18 Fakülte, 7 Enstitü, 4 Yüksekokul, 1 Konservatuvar, 11 Meslek Yüksekokulunda eğitim öğretim yapan 60 bin öğrencisiyle, 2400 akademik personeli ve 2000 idari personeliyle öğrenci odaklı eğitim programları, nitelikli araştırma-geliştirme ve topluma hizmet çalışmalarını bütüncül bir yaklaşımla sürdürdüğünü işaret ettiği açıklamasında " Uluslararası saygın bir üniversite olma yolunda hızla ilerleme, Avrupa Yükseköğretim Alanında önemli bir aktör olarak rol alma azmi ve kararlılığı içinde gelecek yıllarda dünya sıralamasında hak ettiği yere gelmesi için tüm enerjisiyle misyonuna odaklanacaktır.” diye konuştu.

ÜNİVERSİTE İMAJINA ZARAR VERDİRMEYECEĞİZ

Akdeniz Üniversitesi’nin misyonuna odaklanmasını ve bu kapsamda bilimsel bilgi üretimi, araştırma - geliştirme ve üretmiş olduğu bilgiyi aktarma çalışmalarında seçkin bir üniversite olma yolunda hızla ilerlemesini amaçladığını ifade eden Prof. Dr. Ünal şöyle dedi: “Üniversite olarak, bilgiyi ve bilimi şehrimiz, bölgemiz ve tüm insanlığın hizmetine sunmak toplumsal sorunlara duyarlılık göstermek önceliğimizdir. Söz konusu bu misyonumuzu yerine getirirken kurumsallaşma ve liyakatı önceleyen katılımcı, şeffaf, hesap verebilen bir yönetim anlayışı ile üniversitede huzurlu bir çalışma ortamı yaratmak temel amacımız olacaktır. Yönetim anlayışımızla çalışanlarımızın kuruma aidiyet duygusunu güçlü hale getireceğiz, ancak kuruma ve üniversitemizin imajına zarar verilmesine asla müsaade etmeyeceğiz.” .
Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Ünal, yönetimlerinde alınan yönetsel kararların yasalar çerçevesinde ve hukuk kuralları içinde olmasına özen göstereceklerini de sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2015, 16:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83