'2016'DAN ÜMİTLİ DEĞİLİZ'

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis üyeleri ekonomiyi oyladı. ATSO Şubat Ayı Meclis Toplantısı'nda meclis üyelerine yöneltilen 11 maddeden oluşan ankette Antalyalı iş adamlarının 2016 yılında ekonomiye ilişkin beklentilerinin yüzde 46 oranında olumsuz olduğu ortaya çıktı.

'2016'DAN ÜMİTLİ DEĞİLİZ'

 77 meclis üyesinin elektronik ortamda katıldığı ankette 'Son üç ayda satışlarının önceki döneme göre nasıl etkilendiği' sorusuna yüzde 40 olumsuz etkilendiğini işaretlerken yüzde 22'si ise çok olumsuz diye görüş bildirdi. Alacak tahsilatlarındaki durumun değerlendirilmesinin istendiği soruda ise yine meclis üyelerinin yüzde 42'si olumsuz işaretleme yaparken yüzde 20'si ise çok olumsuz şıkkını işaretledi. Ankette son üç ayda kredi kullananların oranın arttığı görülürken, meclis üyeleri 'Sektörün en önemli sorunun ne olduğu' yönündeki soruya da ilk sırada piyasalardaki durgunluğu ve alacak tahsilatındaki sorunları işaretledi.

banner111
EN BÜYÜK RİSK SİYASİ GERİLİM VE TERÖR

Ekonomiye ilişkin beklentilere 77 meclis üyesinden yüzde 46'sı olumsuz, yüzde 22'si çok olumsuz, yüzde 1'i ise olumlu görüş bildirdi. Ayrıca piyasadaki durgunluğunun nedenleri arasında terör maddesi yüzde 40 oranında ilk sırada yer alırken, ikinci sırada ise yüzde 29 oranında siyasi gerilim yer aldı.

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2016, 14:37

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83