2016'DA TURİZMİ NASIL KURTARABİLİRİZ?

Ünlü turizmci Hüseyin Baraner, Türkiye'de turizmin 3-S (Sand, Sea, Sun-Kum-Deniz-Güneş) üzerinde yükseldiğini, bugün Türkiye turizminde altyapı ya da sektörel sorun bulunmadığını, güneş, kum ve denizi ifade eden 3-S'in yerini bugünlerde Security, Security, Security olarak ifade edilebilecek güvenlik meselesinin aldığını bildirdi.

2016'DA TURİZMİ NASIL KURTARABİLİRİZ?

Türkiye'de belediye başkanlarından valiler ve kaymakamlara, turizm sektörünün tüm aktörlerine kadar Avrupa'ya gidip, Türkiye'yi -tanıtma değil- pazarlaması gerektiğini kaydeden Hüseyin Baraner, 2016'nın henüz kaybedilmediğini, maçın henüz başlamadığını ve tüm aktörlerin birlikte hareket ederek ve Avrupa piyasasına yoğunlaşarak. 2016 turizm sezonunun en az hasarla atlatılması için çaba göstermelerini istedi.

banner111
Avrupa'da turistin, Türkiye'nin Suriye ile ilişkileri ve Güneydoğu'da cereyan eden olayları yakından takip ettiğine işaret eden Hüseyin Baraner, Türkiye'de yetkililerin Avrupa toplumu ile yakın diyaloğa girip, onları ikna etmeleri gerektiğini anlattı.

TEŞVİK DEĞİL, TURİSTİ İKNA ETMEK GEREKİYOR

Fiyat kırma politikası, yeni uçak seferleri gibi etkinlik ve girişimlerle müşteri çekmenin imkansız olduğunun altını çizen Baraner, turist "Türkiye pahalı" ya da "Türkiye'ye tatile gideceğim ama uçak seferi yok" demiyor ki, Avrupalı turistler, "Türkiye'deki güvenlik durumunu anlatın; beni ikna edin" diyor" dedi.
2016'nın Türkiye turizmi için çok zor ve çok özel bir yıl olduğuna dikkati çeken Baraner, şöyle devam etti:
"Bizim Avrupa'da toplulukların önüne çıkıp konuşmamız, Türkiye'yi anlatmamız lazım. Belediye başkanları Türkiye'de binlerce kişinin önüne çıkıp konuşuyor ama Avrupa'da 3-5 kişiyi bir araya getirip yöneticiliğini yaptıkları destinasyonları anlatmıyorlar. Herkes Türkiye'de güçlü. Hayır... Avrupa'da da güçlü olmalı, Avrupalılar'ın önünde de konuşmkalıyız.  Türk turizmiyle sıkı bağları bulunan kişiler, kuruluşların yöneticileri, 'Bize niye bilgi aktarılmıyor' diye şikayet ediyorlar."



TUR SATAN TEZGAHTARIN ÖNEMİ

Türkiye'nin sorununun, uçak ya da tur operatörleri olmadığına değinen Baraner, bu saatten sonra üst yöneticilerden ziyade, Almanya sokaklarındaki seyahat acentelerinde satış yapan tezgahtarlara ulaşmak ve onları ikna etmek gerektiğini belirtti. Hüseyin Baraner, "Turiste tatili tezgahtar satıyor. Tezgahtar 'Türkiye'ye gidin' derse, turist o tatili satın alıyor. Tezgahtar, 'Bu yıl Türkiye'ye gitmeyin' derse, ne kadar uçak seferleri koysanız ve fiyat kırsanız ve teşvik verseniz de turist Türkiye'ye gelmez. Bizim satış elemanlarına yönelik operasyon yapmamız gerekiyor."

KÖTÜMSER OLMAYIN

Turizmcilere de seslenen Hüseyin Baraner, kötümser olmamak gerektiğini vurgulayarak,  kötümser ve karamsar olmanın kimseye yarar sağlamayacağını ifade etti.
Baraner şöyle devam etti:
"Turizmciler işlerin kötü olduğunu bilerek, bugüne kadar kazandığımız tecrübeyle, dik durup, büyük bir özgüven sergileyerek, Türkiye, 2016'yı bırakmamıştır. Büyük ir sürpriz yapacağız, sonuna katar asılıyoruz diye piyasaya çıkmalı. Yandık, bittik,mahvolduk, battık diye piyasaya girerseniz kimse size bsir şey vermez. Başka ülkelerde belediye başkanları ellerinde çanta gidip, piyasalarda ge

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2016, 14:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83