'Akaryakıtta ÖTV kaldırılmalı'

Alanya Şoförler Odası Başkanı Recep Çalış, akaryakıta üst üste gelen zamlardan dolayı ÖTV'nin kaldırılması yönünde Ankara'ya çağrıda bulundu.

'Akaryakıtta ÖTV kaldırılmalı'

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmeye başlamasıyla akaryakıt fiyatlarına üst üste 7'nci zam geldi. Bu geceden itibaren yeni zamla birlikte motorine 2 lira 25 kuruş, benzine 79 kuruş zam bekleniyor. Böylece akaryakıt fiyatları art arda 7 gün zamlanmış olacak. Motorinin litre fiyatı bu gece 25 TL'yi aşacak.

Akaryakıta gelen zamlar nedeniyle ulaşım sektörüne hizmet eden taksici, kamyoncu ve otobüscülerin nefes almalarının imkansız hale geldiğini söyleyen Başkan Çalış, "Böylesi bir günde devletimizin yanında olmalıyız. Tabiki devletimiz olmazsa milletimiz de olmaz. Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesiyle akaryakıta zam üstüne zam geldi. Bu herkesin moralini bozuyor" dedi. 

banner111

Akaryakıta gelen zamlar nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulunan Başkan Çalış sözzlerini şöyle sürdürdü: 
"Oda olarak Cumhurbaşkanımıza daha önceki yıllarda ulaşım sektörüne hizmet eden taksici, kamyoncu ve otobüscülere Özel Tüketim Vergisi alınmadan veya bir kota konup, o şekilde akaryakıt verilmesi yönünde bir talepte bulunmuştuk. Bugün yine aynı sözlerimizi tekrarlıyor, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a da çağrıda bulunuyoruz. Ulaşım sektöründeki insanların dayanacak gücü kalmadı. Elbette bu akaryakıta gelen zamları Cumhurbaşkanımıız da takip ediyor ve gerekeni yapacaktır. Biz ulaşım sektöründeki insanların akaryakıt alımını ÖTV'siz yapmasını istiyoruz. Yoksa ulaşımdaki insanlarımızın evine ekmek götürmesi imkansız hale gelecektir. Cumhurbaşkanımızın en kısa sürede ulaşım sektörüne akaryakıta ilişkin bir müjde vereceğini umut ediyorum."

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83