Turizm dünyası öğrencilerle ALKÜ'de buluştu

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ile Alanya HEP Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen Turizmde Kariyer Zirvesi ve 6. İstihdam Fuarı başladı. Fuarda Alanya’nın ve Türkiye’nin önde gelen turizm şirketleri öğrenciler ile buluştu.

Turizm dünyası öğrencilerle ALKÜ'de buluştu

ALKÜ Turizm Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Alanya HEP Üniversitesi Turizm İşletmeciliği işbirliğinde düzenlenen “Turizmde Kariyer Zirvesi ve 6. İstihdam Fuarı” başladı. 9-10 Mart tarihleri arasında ALKÜ İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler ve Turizm Fakültesi fuaye alanında düzenlenen fuarda, çeşitli alanlardan toplamda 60 turizm şirketi, sivil toplum kuruluşları ve market zinciri öğrenciler ile buluşma fırsatı buluyor. Düzenlenen fuarda kariyer günü etkinliklerinde ise öğrenciler bölgenin ve ülkenin önde gelen turizm şirketlerinin yöneticileriyle tanışarak, bu işletmelerde iş ve staj yapma imkânına erişecek. Katılımcı işletmeler ile yeni mezunlar ve mezun adayları, bir araya gelme fırsatını yakalayacakları fuarın açılış törenine ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, Alanya HEP Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebru Gülbuğ Erol, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, ALTİD Başkanı Burhan Sili, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

“ALKÜ OLARAK TURİZME DESTEK OLMA GAYESİNDEYİZ”

ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan açılış konuşmasına “Ülkemiz, son dönemde küresel düzeyde yaşanan tüm olumsuz koşullara rağmen ağırladığı 30 milyonun üzerindeki ziyaretçi sayısı ile 2021 yılında da turizm alanında uluslararası sıralamalarda ilk sıralarda yer almıştır.” sözleriyle başladı. Konuşmasının devamında Rektör Kalan; “Şüphesiz ki, 600’ün üzerindeki konaklama tesisi ve 180 binin üzerindeki yatak kapasitesi ile Alanya’nın turizm sektörü temsilcileri olarak sizlerin bu tabloya olan katkınız çok büyüktür. Bir turizm bölgesi olan Alanya’nın turizm sektörüne yönelik ihtiyaçlarının farkındayız. Bu ihtiyaçları karşılamaya yönelik çalışmalar yürütüyoruz ve yürütmeye devam edeceğiz. Gerek pandemi koşullarının gerekse ülkemizin yakın coğrafyasında yaşanan olumsuz koşulların turizm sektörünü ve geleceğin turizmcileri olan öğrencilerimizi olumsuz yönde etkilememesi adına çeşitli faaliyetler yürütüyoruz.” dedi. Düzenlenen istihdam fuarının bu çalışmalardan biri olduğunu dile getiren Rektör Kalan; “ALKÜ ailesi olarak düzenlediğimiz bu tür etkinliklerle turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını turizm sektörüyle buluşturma konusunda sizlere destek olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu etkinlik sayesinde öğrencilerimiz iş bulma fırsatını yakalarken sizler de ihtiyaç duyduğunuz nitelikli personeli bulma imkânını elde ediyorsunuz. Bu yönüyle istihdam fuarının oldukça önemli olduğunu düşünüyorum. Bu yıl geçtiğimiz yıllardan farklı olarak etkinliğimizin ikinci gününde Turizmde İnsan Kaynakları Yönetim Stratejileri Çalıştayı’nın da gerçekleştirileceğini belirtmek isterim. Düzenlenecek bu çalıştay, sektörün ihtiyaç duyduğu bilgi ve becerilerin tespit edilmesine olanak sağlayacak ve daha sonra bir rapor olarak sunulacaktır.” diye konuştu.

“FUARDA ÖĞRENCİLER İŞ DÜNYASI İLE BULUŞUYOR”

banner111

Alanya HEP Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebru Gülbuğ Erol ise konuşmasında; “Bu sene 6’ncısı düzenlenen Kariyer Günleri etkinliği, öğrencilere iş dünyasının önemli isimleriyle buluşma fırsatı sağlamasının yanında, öğrencilerde kariyer bilincini oluşturmak için düzenleniyor. Ayrıca onlara bu konuda bir bakış açısı kazandırmak, öğrencilerin staj için doğru tercihler yapmasını sağlamak, kişisel gelişim süreçlerine katkıda bulunarak mezuniyet sonrası karar verme aşamasında daha sağlıklı tercihler yapabilmelerine yardımcı olmak amacıyla düzenleniyor.” dedi.

“İŞLETMELER ÇALIŞANLARINI DOĞRU KAYNAKTAN SEÇECEK”

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ile Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili ise “İnsana insanla hizmet verme noktasında kalifiye, işini bilen, nitelikli personelin istihdamı uluslararası rekabette giderek önem kazanıyor. Bu anlamda 6'ncısı düzenlenen ve giderek büyüyen bu istihdam fuarı hem öğrencilerimizin hayata atılmaları anlamında hem de işletmelerimizin çalışanlarını doğru kaynaktan seçmeleri anlamında büyük önem taşıyor.” diye konuştu.

“DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin ise konuşmasında; “Bugün burada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Üniversitemiz Alanya'mız için çok önemli. Kuruluş aşamasında da ALTSO olarak büyük destek verdik, vermeye de devam ediyoruz. Yükseköğrenime büyük önem verdik. ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu'nun üniversitemize kazandırılması, Konaklı Kongre Merkezi'nin Diş Hekimliği Fakültesi ile Yabancı Diller Meslek Yüksekokulu'na dönüştürülmesi gibi önemli projelerde her zaman üniversitemizin yanında olduk. Önümüzdeki süreçte de her zaman üniversitemizin yanında olmaya devam edeceğiz.” sözlerine yer verdi.

Turizm sektörünün paydaşlarını bir araya getirecek ve iki gün sürecek fuarda;  Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD), Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) ve Turizm Akademisyenleri Derneği (TUADER)’in katkıları ile “Turizmde İnsan Kaynakları Yönetim Stratejileri” konulu çalıştay gerçekleştirilecek.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83