Alanya’da fark yüzde 40’a çıktı

Alanya’da fark yüzde 40’a çıktı

Ramazan ayı ile birlikte gıda fiyatlarındaki artış yeniden gündeme geldi. Ramazan için alışveriş yapan vatandaş, istediği ürüne geçen yıla göre bu yıl yüzde 40 zamlı fiyatlarla ulaşıyor. 
YÜZDE 40 ENFLASYON
Konuyla ilgili Alanya Bakkallar ve Bayiiler Odası Başkanı Velittin Yenialp gıda enflasyonunu Alanya Posta Medya ekibine değerlendirdi. Yenialp,” Geçen yıl ve bu yıl arasında gıdada yüzde 40 enflasyon artışı var” dedi.
GIDADA DEPREM ETKİSİ
Gıda fiyatlarında meydana gelen artışın sebeplerine dikkat çeken Yenialp vatandaşın ve tedarikçinin temel gıda ürünlerine ulaşmakta sıkıntı yaşadığına da değindi. Depreminde gıda fiyatlarını etkilediğini söyleyen Yenialp,” O taraftan gelen belli sebze ürünleri vardı deprem dolayısıyla bu bölge etkilendi, iş gücü kaybı yaşandı” diye konuştu.
‘EN FAZLA ARTIŞ SEBZEDE’
Gıdada yaşanan enflasyon sorununun nedenlerini ve en çok hangi ürünlerde artış yaşandığı hakkında bilgi veren Yenialp,” Enflasyondan en çok etkilenen ürün grubu sebze eskiden pazarda 200 liraya doldurduğunuz filenizi bugün 600 liraya doldurmakta zorlanıyorsunuz. Kuru gıda da o denli bir yükseliş yok. Fiyat artışlarına depreminde etkisi büyük oldu, deprem bölgesinden gelen bazı Sebze ürünleri vardı deprem dolayısıyla bu bölge etkilendi, iş gücü kaybı yaşandı. Diğer bölgelere ciddi anlamda bir göç oluştu. Sebze anlamında bir sıkıntı yaşanıyor. Onun haricinde baktığımız zaman girdilerin yüksek olması, gerek mazotun yüksek fiyatta satılması ulaşımın çok maliyetli olması tedarik firmalarını ciddi anlamda sıkıntıya sokuyor. Bundan dolayı gıda fiyatları bir hayli arttı” şeklinde konuştu.
‘BİRİNCİ ELDEN ULAŞAMIYORLAR’
Bazı ürünlere ulaşmakta sıkıntı yaşandığını söyleyen Yenialp,” Bunun sıkıntısını her anlamda yaşıyoruz,  gıdayı bulmakta da yaşıyoruz. Örneğin; şekeri esnaflarımız istediği gibi son tüketiciye ulaştıramıyorlar Temel gıda maddelerinde tedarik firmaları ikinci ellerden ulaşıyorlar birinci elden ulaşmakta zorlanıyorlar. Araya tüccarlar giriyorlar sıkıntılar çıkıyor böyle durumlarda gıda fiyatlarında artışa sebep oluyor. Geçen yıl ve bu yıl arasında gıdada yüzde 40 enflasyon artışı var” dedi

banner111

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83