Alanyalı üretici isyan etti

Alanya'da domates fiyatlarının 2,60 Kumluca'da aynı domatesin 4,00 Lira olduğunu iddia eden üreticiler komisyoncu ve tüccarların fiyat kırdığını söyleyerek isyan ettiler.

Alanyalı üretici isyan etti
Son günlerde ülke gündeminde sıkça tartışılan konulardan biriside meyve ve sebzelerde üretici ve tüketici arasındaki fiyatlarda ciddi dengesisizlik olduğu. Üreticiden düşük fiyatlara alınan ürünler pazar ve manavlarda yüksek fiyatlara satılıyor. Bunun en büyük sebebi ise aradaki tüccar ve komisyoncular olarak gösteriliyor.

Alanya Toslak Sulama Kooperatifi Başkanı Alirıza Selimoğlu'da bu duruma isyan etti ve Alanya'daki üreticinin hakkının yendiğini söyledi. Konaklı ve Payallar'da domatesin 2,60 Lira'ya kadar düştüğünü aynı domatesin Kumluca'da 4 Lira olduğunu iddia eden Selimoğlu bu dengesizliğin çok tehlikeli olduğunu söyledi.

"BU EMEK HIRSIZLIĞIDIR"

Domatesin Alanya'daki üreticiden 2,60 Lira'ya komisyoncu ve tüccarlar tarafından alındığını belirten Selimoğlu, "Aynı domates Kumluca'da 4 Lira'ya alınıyor. Ürününü aynı masrafla yetiştiren Alanya'daki üreticilere yazık değil mi? Bu emek hırsızlığıdır. Cefasını üretici çekiyor, sefasını aradaki komisyoncu yiyor. Bunu yapanların vicdanı sızlamıyor mu?" dedi.

"ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN"

Domates 4 Lira olsun gibi bi istekleri olmadığını belirten Selimoğlu sadece aradaki dengesizliğin giderilmesini istediklerini vurguladı. Selimoğlu, "Kumluca'dan domates alan tüccarlara da yazık. Sonra neden üretici ve tüketici arasında bu kadar fiyat farkı var diyorlar. Komisyoncu ve tüccarlar elini vicdanına koysun ve piyasayı ona göre düzenlesin. Alanya'daki üretici Kumluca'dakiyle aynı emeği veriyor, aynı gübreyi kullanıyor, aynı ilacı veriyor." şeklinde konuştu

Selimoğlu komisyoncu ve tüccarlarla bu konuyu konuştuklarını ancak hiç bir yanıt alamadıklarını da söyledi.

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2017, 10:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83