Çekte yeni zorunluluk uyarısı

ALESO Başkanı Demir, karekodlu çekin zorunlu hale gelmesi sebebiyle esnafı uyardı

Çekte yeni zorunluluk uyarısı

 Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ALESO) Başkanı Nuri Demir açıklamasında, “Karekodlu Çek Sistemi, 9 Ağustos 2016 tarihli ve 29796 sayılı Resmi Gazete ile yürürlüğe giren “Yatırım ortamının iyileştirilmesi amacıyla bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun” ile tüm çeklerde standart ve zorunlu bir uygulama haline gelmiş olup 31/12/2016 tarihinden sonra bankalarca çek hesabı sahiplerine karekod içermeyen çek yaprağı verilemeyecektir.

banner111
Bu çerçevede, Konfederasyonumuz ile Kredi Kayıt Bürosu A.Ş arasında 09/09/2016 tarihinde çek ve risk raporlarının ve Kredi Kayıt Bürosu A.Ş tarafından üretilecek diğer hizmetlerin sunumunun gerçekleştirilebilmesi için oluşturulacak KKB Üyelik Sistemi’ne üye olmak isteyen esnaf ve sanatkarlara TESK ve TESK ’e bağlı oda, birlikler ve federasyonlar kanalıyla yapacakları başvuruların esaslarının belirlenmesi hususunda protokol imzalanmıştır.
Söz konusu Protokol ile TESK ve bağlı oda, birlik ve federasyonlar üzerinden alınan üyelik başvurularında teşkilatımız mensubu esnaf ve sanatkarlara 6 aylık kullanım için “FİNDEKS Esnaf Paketi” hediye edilecektir.
Çeke ilişkin tüm bilgiler, kredi kayıt bürosu tarafından internet ortamında oluşturulan ve ‘findeks’ adı verilen siteme kayıt yaptırılıyor. Akabinde, bilgisayar veya cep telefonları aracılığı ile sisteme kayıtlı çekin kime ait olduğu, sahte olup olmadığının teyidi gibi künye bilgileri takip edilebiliyor ve sonuca ulaşılabiliyor” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2016, 15:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83