DAR GELİRLİ AİLELER İÇİN ‘DESTEK KART’

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ‘Destek Kart’ projesiyle maddi durumu iyi olmayan ailelere üç ayda bir 200 TL yardım edeceklerini açıkladı. Destek kartla gıda, sağlık, giyim ve kırtasiye gibi temel ihtiyaçlar karşılanabilecek.

DAR GELİRLİ AİLELER İÇİN ‘DESTEK KART’
Alanya Belediyesi, maddi durumu iyi olmayan ailelere gıda, sağlık, temizlik ve kırtasiye ihtiyaçlarının karşılanması için ‘Destek Kart’ projesi başlattı. Belediye Başkanı Yücel, Encümen Toplantısı akabinde Vakıfbank Alanya Şube Müdürü Nuran Arslan ile Destek Kart protokolünü imzaladı. İmza töreninden sonra Destek Kart Projesini tanıtan Başkan Yücel, Alanya Belediyesi olarak sosyal hizmetlere çok önem verdiklerini ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde sosyal belediyecilikte çığır açacak çok önemli hizmetler yaptıklarını kaydetti.
 
DESTEK KART PROJESİ HAYATA GEÇTİ
 
Başkan Yücel, "Hem merkez hem de mahallelerimizde çok zor koşullarda yaşayan insanlarımız olduğunu biliyoruz. Alanya Belediyesi olarak kimsesiz, garip, ve yalnız kalmış ihtiyaç sahiplerine sahip çıkmak en büyük görevimizdir. Bu nedenle ‘Destek Kart’ projesini hayata geçirdik. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüzün ihtiyaç sahibi olduklarını belirlediği ailelerimizin Destek Kartına düzenli olarak yıl boyunca eşit taksitlerle yardım yüklemeleri yapılacak ve bu kart ile tüm gıda, giyim, kırtasiye vb. her türlü ihtiyaç karşılanabilecektir. Yardımların etkin ve daha verimli kullanımı sağlamak için alkol, tütün, vb. ürünlerin alımı engellenerek yardımların farklı amaçlarla kullanımının da önüne geçilmiştir” dedi.
 
BAŞLANGIÇTA 3 AYDA 200 TL YÜKLENECEK

Ödemelerin banka kartı özelliklerini taşıyan Destek Karta yapılacağını ve kart sahiplerinin bu kartla istedikleri marketten istedikleri ihtiyaç malzemelerini alabileceklerini kaydeden Başkan Yücel, “Destek kart, adeta bir banka ya da kredi kartı formatında. Belediyemiz başlangıçta bu karta, üç ayda 200 lira yükleme yapacak. İlerleyen zamanlarda sistem oturduğunda karttan istifade eden aile sayısını, yatırılan miktarı bütçemize göre arttırmayı hedefliyoruz. Kart sahipleri vatandaşlarımız bu kartla rahatça alışverişlerini yapabilecekler. Her zaman ‘önce insan’ anlayışıyla hizmet ediyoruz. Destek Kartla, geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlarımızın sırtındaki yükü azaltmak istiyoruz" dedi.
 
KİMSE RENCİDE OLMAYACAK

Başkan Yücel, "Sağ elin verdiğini sol elin görmeyeceği" bir uygulamayı hayata geçirdiklerini vurguladı. Kart verilecek ailelerin Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından belirleneceğini ve isimlerin de sadece müdürlük yetkilileri tarafından bilineceğini kaydeden Başkan Yücel, “Sağ elin verdiğini sol elin görmemesi gerektiği inancıyla temel ihtiyaçlarını karşılamaktan yoksun vatandaşlarımızı rencide etmeden, afişe etmeden onlara yardım elimizi uzatmak istedik. Bu kartı gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için çaba sarfedeceğiz. Hiçbir ayrım gözetmeden, adil bir şekilde kart dağıtımını gerçekleşireceğiz” dedi.
 
“DESTEK BELEDİYEDEN HİZMET BİZDEN”

İmza protokolünün ardından Başkan Yücel’le birlikte basına değerlendirmede bulunan Vakıfbank Alanya Şube Müdürü Nuran Arslan, “Destek Belediyeden Hizmet Bizden” dedi.

“Ben Alanyalı biri olarak hem şahsım hem de bankam adına Belediyemizin bu çabasının ardında olmaktan gurur duyuyorum” diyen Arslan, banka olarak yeterli kadro ve güce sahip olduklarını, belediye ile işbirliği içinde bu hizmeti en iyi şekilde götüreceklerine inandığını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2015, 15:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83