BU ÇAĞRIYA KULAK VERİN!

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, teröre lanet yürüyüşlerinin işyerlerini yakma ve şiddet eylemlerine dönüşmesi üzerine siyasi ilçe başkanları ve Belediye Meclisi grup başkanları ile toplantı yaptı. Toplantı sonrasında ortak sağduyu çağrısı yapıldı.

BU ÇAĞRIYA KULAK VERİN!
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, CHP İlçe Başkanı Şengül Yeşildal, MHP İlçe Başkanı Hilmi Er, BBP İlçe Başkanı Fevzi Yıldırım, Saadet Partisi İlçe Başkanı Sinan Aktaş, DP İlçe Başkanı Bilal Gündoğan, Vatan Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Hale Koper ile Belediye Meclisi Grup Sözcüleri Emin Hatipoğlu (Kerim Başkaptan yerine), Erdoğan Toktaş ve Mustafa Tuna’nın ortak yaptığı ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi:
Son aylarda ülkemizde terör olayları artmış, onlarca askerimiz ve polisimiz terör saldırılarında şehit düşmüştür. Ülkemizin birçok yerinde terör olayları yürüyüş ve çeşitli gösterilerle lanetlenmiş ve kınanmıştır. Öncelikle ülkemizde yaşanan terör olaylarını biz de kınıyor, lanetliyoruz. Terörün bir an önce son bulmasını istiyoruz.

Terör saldırılarında şehit olan 2 polisimizi de Alanya’da ebediyete uğurladık. Alanya halkı, 1 ay geçmeden 2 şehit haberiyle derin üzüntü yaşamıştır.

Üzüntünün öfkeye dönüşmesiyle de bazı istenmeyen olaylar yaşanmıştır. Teröre karşı tepkimizi her halükarda demokratik usuller içinde dile getirmek hepimizin hakkıdır. Ancak iyi niyetle teröre lanet yürüyüşleri olarak başlayan, daha sonra da araya sızan provokatörler tarafından provakatif söz ve davranışlar neticesinde, parti binalarının, işyerlerinin ve eğlence mekanlarının yakılmasına sebep olan; can ve mal güvenliğini tehdit eden şiddet gösterilerine dönüşen olayları tasvip etmiyoruz.

Kanun ve hukuk dışına çıkılan provakasyonlarla beraber yaşanan eylem ve şiddet olaylarını kim yaparsa yapsın doğru bulmuyoruz.

Hepimiz biliyoruz ki Alanya, bir turizm cenneti olduğu gibi, 99 milletten onbinlerce farklı, din ve dilden insanın birlikte huzur ve güvenle yaşadığı bir yerdir. Şehrimizde bu güne kadar barış ve huzur içinde tüm yerli ve yabancı vatandaşlarımız birlikte yaşamışlardır. Birlikte yaşama kültürünü özümsemiş bir şehiriz. Teröre bulaşmamış, terörü desteklemeyen, işinin ve aşının derdinde olan ülkesini ve Alanya’yı seven herkes, bizim vatandaşımızdır ve Alanya’da güven ve huzur içinde önceden olduğu gibi yaşayacaklardır. Bu onların en temek hakkıdır.

Kanunsuz eylem yapanlarla, teröre bulaşanlarla, teröre destek olanlarla ordumuz, emniyet kuvvetlerimiz, güvenlik güçlerimiz özverili bir şekilde mücadele etmektedir. Günlerdir, gece gündüz demeden şehrimizde güven ve huzuru sağlamaya çalışan, olayların kimsenin burnu bile kanamadan sonlanmasını sağlayan emniyet mensuplarımıza, jandarma kuvvetlerimize, tüm emniyet güçlerimize ve sağduyulu davranan vatandaşlarımıza teşekkür ederiz.

Terörün amacı, birlik ve beraberliği bozmak, kargaşa ve korku yaratmaktır. Protesto gösterilerinde evlatlarımızın, gençlerimizin, vatandaşlarımızın çatışma ortamına girerek, kanuna aykırı davranışlar sebebiyle zarar görmesini istemiyoruz. Tüm Alanya halkına sesleniyoruz, gösterilerin terör örgütünün ekmeğine yağ sürecek şekilde etnik çatışmaya dönmesine, şehrimizi bir yangın yerine dönüştürmesine izin vermeyelim. Halkımıza ve özellikle gençlerimizi sağduyuya ve aklı selim davranmaya davet ediyoruz.

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2015, 17:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83