ENÇ'TEN “HALKKART” ÇIKIŞI

AK Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, Halkkart sistemiyle ilgili CHP’li yöneticileri suçladı. Eski Belediye Başkanı CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın’ın dokunulmazlık zırhına bürünerek yargılanmaktan kaçtığını iddia etti.

ENÇ'TEN “HALKKART” ÇIKIŞI

Ak Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, TBMM’de Akdeniz Gençlik Federasyonu, Antalya Otobüsçüler Odası, Halk Otobüsleri Odası, Kent Ve Medeniyet Derneği, Konyaaltı Gençlik Derneği, Kutup Yıldızı Derneği, Pamfilya AŞ, Türkiye Gençlik Vakfı Antalya İl Temsilciliği üyelerinin katıldığı toplantıda Halkkart sistemiyle ilgili sert eleştirilerde bulundu.

banner111
CHP’Lİ YÖNETİCİLER AĞIR CEZADA YARGILANIYOR”

Milletvekili Enç, CHP’nin belediyenin başındayken yapılacak birçok yatırımı engelleyip, hukuka aykırı işler yüzünden trilyonlarca tazminatı Antalyalıların sırtına yüklediğini ve bazılarını zengin ettiğini ileri sürdü. CHP(nin Belediye seçimlerini kaybettiği halde hala birilerine para kazandırmaya devam ettiğini iddia eden Enç " Bakınız bu CHP’nin şu anda Antalya halkına yaşattığı kabus, “Halkkart”. İhale adı altında akıl almaz manevralarla koca bir şehrin ulaşım işini ihaleden yalnızca 21 gün önce kurulan, 50.000 TL sermayeli şirkete vermişler. İş deneyim belgesi olmayan, daha önce bu işi hiç yapmamış ve ihaleden önce apar topar yeni kurdurulmuş şirketi tek başına ihaleye almışlar ve işi doğruca ihale adı altında bu şirkete vermişler. Sonra mahkeme ihalede açıklık ve aleniyet ilkelerine uyulmadığından bu ihaleyi iptal etmiş. Mahkeme kararını uygular gibi gözükmek adına firmaya teminatı iade etmişler. Kanunen ve sözleşme gereği işi durdurup tasfiye etmeleri gerekirken ne yapmışlar? Aynen işi devam ettirmişler. Firma bu arada belediyenin yüzde 2 payını da ödememiş. Hiç bir şey yapmamışlar. Firmaya dokunmamışlar. Bu şirkete ne vermişler? Halkın tüm parasını. Halkın kartlara doldurduğu tüm paralar doğrudan şirket hesabına gitmiş. CHP’li yöneticiler bu yüzden ağır cezada yargılanıyorlar. Adalete hesap veriyorlar” dedi.

“AKAYDIN DOKUNULMAZLIK ZIRHINA BÜRÜNDÜ”

Antalya Büyükşehir Belediye Eski Başkanı Mustafa Akaydın’ın dokunulmazlık zırhına büründüğünü de ileri süren Enç, “Akaydın, dokunulmazlık zırhına bürünüp Ankara’ya kaçmış. Şimdi rahat rahat oturuyor. Arkadaşları ise yargılanıyor. Akaydın’ın 'A-Kent’le aramızda duygusal bağ var' diye yaptığı açıklama gazetelerin arşivlerinde mevcut. Adında halk olanlar halkın avukatlığını yapmak yerine kapısı duvar olan, hiçbir muhatabı bulunamayan A-kent firmasının avukatlığına soyunmalarının nedeni bu duygusal bağ mıdır? Yaptıkları usulsüz ihalenin bir sonucu da olan teknolojik yetersizlik yüzünden şoför esnafı ve halkı karşı karşıya getirdiler. Öğrencisinden öğretmenine, emeklisinden çalışanına, Antalyalıların ellerindeki kartlarda kalan bakiyelerin muhatabı bellidir. CHP’nin başımıza sardığı A-Kent. Akaydın döneminde yapılan ihale nedeniyle, paralar belediye yerine a-kent firmasına teslim edildiği için bu firma bakiyeleri ödemek zorundadır. CHP’li yöneticilerin Antalya halkına bir nebze saygısı varsa Antalya’nın başına musallat ettikleri A-Kent firmasından bu bilgileri alıp büyükşehir belediyesi ile paylaşmalıdır. Böylece onlar da meclis kararları almak suretiyle halkın mağduriyeti önleyebilsin” dedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2016, 17:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83