'HEPİNİZ ROMANYA'YA DAVETLİSİNİZ'

Güney-Doğu Bölgesel Konferansı ‘Belediyelerin Stratejik Planlamaları’ organizasyonu kapsamında Romanya Belediyeler Birliği üyeleri ALTSO’da düzenlenen toplantıya katıldılar.

'HEPİNİZ ROMANYA'YA DAVETLİSİNİZ'
ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, “İki ülke arasındaki ekonomik işbirliği fırsatları açısından önemli bir toplantı gerçekleştirdik” dedi.

Toplantıya, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Romanya Belediyeler Birliği Başkanı Florian Dudu, Akdeniz Belediyeler Birliği Romanya Koordinatörü Nurettin Uludağ, Mioveni Belediye Başkanı İon Georgescu, Breaza Belediye Başkanı Costin Razvan Balasescu, ALTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Romanya Belediyeler Birliği üyeleri katıldı.

Ayrıca, projeyi başlatan ilk belediye başkanı olan Türkler Belediyesi’nin eski Başkanı, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun Danışmanı Hayri Çavuşoğlu’da toplantıya onur konuğu olarak katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Çavuşoğlu, Romanya Belediyeler Birliği olarak 10 yıldır çeşitli organizasyonlar gerçekleştirdiklerini söyledi. Bu tür temaslarla iki ülke arasındaki işbirliğinin gün geçtikçe daha da geliştiğini ifade eden Çavuşoğlu, “Yaptığımız toplantılarla iki ülke arasındaki işbirliği giderek güçleniyor. Ben burada bugün bizi çok güzel bir şekilde ağırlayan ALTSO Başkanımız Mehmet Şahin’e ve ekibine çok teşekkür ederim” dedi. 

“12 BİN ÜYEMİZ VAR”

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın mevcut üye yapısı hakkında bilgiler aktaran Başkan Şahin, ALTSO’nun 12 bin üyesinin bulunduğunu söyledi. ALTSO Yönetim Kurulu’nun faaliyetlerine de değinen Başkan Şahin, “Üyelerimizin istekleri doğrultusunda kişisel gelişim ve mesleki eğitimler düzenliyoruz. Yine üyelerimizin istekleri doğrultusunda KOSGEB destekli yurt dışına iş gezileri düzenliyoruz” dedi.

“TURİZM, TARIM VE İNŞAAT ÖNEMLİ”

Turizm, tarım ve inşaat sektörlerinin Alanya’nın ekonomi lokomotifleri olduğunu ifade eden Başkan Şahin, turizm sektöründe yıllık 4 milyonun üzerinde turistin Alanya’da ağırlandığını aktardı. Alanya’da dört mevsim yaşanması sebebiyle her türlü tarım ürününün yetiştirildiğini belirten Başkan Şahin, özellikle muz yetiştiriciliğinin çok büyük önem arz ettiğini söyledi.

Yabancıya mülk satışı konusunda Alanya’nın Türkiye birincisi olduğunu vurgulayan Başkan Şahin, “35 bin yabancı Alanya’mızdan mülk satın aldı” dedi. 
Alanya’nın tarihi ve doğası hakkında da bilgiler aktaran Başkan Şahin, Alanya’da çok sayıda mavi bayraklı plajın yer aldığını dile getirdi.

DUDU’DAN BAŞKAN ŞAHİN’E TEŞEKKÜR

Başkan Şahin’den sonra söz alan Romanya Belediyeler Birliği Başkanı Florian Dudu, Romanya ekonomisi hakkında önemli bilgiler aktardı. İki ülke arasında ekonomik işbirliği konusunda önemli adımların atıldığını belirten Dudu, “10 yıldır çok sayıda önemli projeye imza attık. Gün geçtikte projelerimiz çeşitli kategorilere dağıldı. Bu tür toplantılar projeler konusunda oldukça önemli. Ben bugün bizi ağırlayan, güzel bir ev sahipliği gerçekleştiren ALTSO Başkanımıza teşekkür ederim” dedi.

Mioveni Belediye Başkanı İon Georgescu, ise 650 bin nüfuslu bir ilçenin belediye başkanı olduğunu belirterek, “Romanya’nın değerli bir bölgesini temsilen buradayım. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın üyelerini ilçemize davet etmek istiyorum. Eminim ki onlar ilçemizde yatırım yapmak isteyeceklerdir. Ayrıca Türk iş adamları ilçemizde bulunan otomobil fabrikaların da ziyaret etmekten memnuniyet duyacaklardır” dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Romanya Belediyeler Birliği Başkanı Florian Dudu ve diğer belediye başkanlarına Alaaddin Keykubat’ın minik heykelinden ve Alanya’yı tanıtıcı ürünler hediye etti.
Romanya Belediyeler Birliği Başkanı Florian Dudu ise Başkan Şahin’e, Romanya’yı tanıtıcı çeşitli hediyeler takdim etti.

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2015, 15:01

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83