Kredi kartı ve kredilerde yapılan yeni düzenlemeyi değerlendirdi

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kredi kartlarının ve tüketici kredileri taksit sayılarının artırılmasının ekonomiyi olumlu etkileyeceğini ve piyasadaki uygulamaları da görmek gerektiğini belirterek, “Cep telefonlarında taksitli satış yok diyoruz ama operatörler eliyle 36 aya kadar vade satıldığını herkes biliyor. Esnafımız taksitli satamazken, taksit imkânı veren operatörler kazançlarını artırıyor. Bırakalım esnafımız da kazansın” dedi.

Kredi kartı ve kredilerde yapılan yeni düzenlemeyi değerlendirdi

 Kredi kartı ile alışverişte taksit sayısının 12’ye çıkarılmasının piyasayı hareketlendireceğini belirten TESK Genel Başkanı Palandöken, “Kredi kartı taksit sayısının 9’dan 12’ye çıkarılması üretimi de, alışverişi de arttırır. Mobilya, beyaz eşyada taksit sayısının 12 aya çıkarılması piyasaların daha çok hareketlenmesine ve ekonominin lehine olur. En çok evlilik alışverişi yapan ve ev alacak genç çiftlere olumlu katkısı olacak, ödemelerini kolaylaştıracaktır. Vatandaşımız uzun vadeli alışverişi tercih ediyor. Dayanıklı ev eşyaları, mobilya için 12 taksit, tüketici kredilerinde 48 ay taksit, ev almak isteyenlere ise evin değerinin yüzde 80'i kadar kredi çekebilmesine olanak sağlayacak kararlar ekonomiye can verecek önemli avantajlar olarak görüyoruz. Cep telefonlarında taksitli satış yok diyoruz ama operatörler eliyle 36 aya kadar vade satıldığını herkes biliyor. Esnafımız taksitli satamazken, taksit imkânı veren operatörler kazançlarını artırıyor. Bırakalım esnafımız da kazansın” ifadelerini kullandı.

banner111
Kredi kartı harcama limitinin gelirin 4 katı ile sınırlandırmasını da çok olumlu bulduklarını ifade eden Palandöken, şunları kaydetti:

“Temmuz 2016 tarihi itibari ile 2 milyon 67 bin vatandaşın kredi kartlarına 7 milyar lira civarında, tüketici kredilerine ise 1 milyon 756 bin vatandaşımızın 10 milyar lirayı aşkın borcu takibe düşmüş. Bu toplumsal sıkıntının azaltılması için bir defaya mahsus 72 ay vadeye kadar borç yapılandırması getirilecek olması bankalara da, vatandaşa da, piyasalara da olumlu etkisi görülecektir. Bankalar düşük faizle yapılandırma yapmalı, vatandaşımız da ayağını yorganına göre uzat diyen atasözümüzü hatırlayarak, sıkıntıyı atlattıktan sonra harcamalarını daha dikkatli yapmalılar.”

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2016, 13:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83