TOPLU TAŞIMAYA ZAM GELDİ

Antalya'da toplu ulaşım ücretleri 24 Mart tarihinden zamlı olarak uygulanmaya başlanacak. Yani zamlarla Antalya kent merkezinde tam ücret 2.10 TL, öğrenci 1.35 TL ve emekli/öğretmen indirimli ücreti ise 1.50 TL olurken Alanya'da tam Ücret 1,75 TL. öğrenci 1,00 TL ve Emekli/Öğretmen ise 1.50 TL olarak belirlendi.

TOPLU TAŞIMAYA ZAM GELDİ
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada 24 Mart 2016 tarihinden itibaren toplu ulaşım araçlarına zam yapıldığı bildirildi. Toplu taşıma oda, kooperatif ve şirket yöneticilerinin yeni fiyat tarifesi talepleri üzerine UKOME Genel Kurulu'nun 18 Mart tarihinde toplanarak, Antalya ve Alanya’da toplu ulaşımda yeni fiyat tarifesi belirlediği hatırlatılan açıklamada en son 2013 yılında 10 kuruşluk fiyat düzenlemesi yapılan toplu taşıma ücretlerinde, 24 Mart tarihinden geçerli olmak üzere yeni bir düzenleme yapıldığı kaydedildi.

TOPLU TAŞIMA GİDERLERİNDEKİ ARTIŞ GÖZÖNÜNE ALINDI

Ulaşım Koordinasyon Merkezi UKOME toplantısında toplu taşıma oda, kooperatif ve şirket yöneticilerinin yeni fiyat tarifesi talepleri görüşüldüğü ifade edilen açıklamada toplantıda bir toplu taşıma aracının toplam giderleri ve bu giderlerdeki artışın konuşulduğu belirtildi. Sistem içerisinde bir aracın toplam giderlerinin, yüzde 28’ini akaryakıt giderleri oluştururken, yüzde 72’sini şoför maaşı, SGK giderleri, araç onarım bakım giderleri, zorunlu taşıt sigortası ve kasko giderleri vb. kalemlerin bulunduğu ifade edilen açıklamada 2013 yılından bu güne kadar yüzde 72’lik diğer giderler kalemlerinde Üfe/Tüfe oranında yüzde 35’lik bir artış olması nedeniyle, toplu taşıma fiyat tarifesinin güncellenmesinin zorunlu hale geldiğinin altı çizildi. Açıklamada ayrıca bu kalemlerdeki yüzde 35’lik artışa rağmen tüm tarifelerde kümülatif bazda ortalama yüzde 21,5 oranında fiyat artışı yapıldığı bilgisi paylaşıldı..

ANTALYA'DA YENİ TARİFE

UKOME Genel Kurulunun 2016/03-182 sayılı kararı doğrultusunda, 24Mart /2016 tarihinden itibaren uygulanacak olan yeni fiyat tarifesi şu şekilde belirlendi:

Tam ücret 2.10 TL, öğrenci 1.35 TL ve emekli/öğretmen indirimli ücreti ise 1.50 TL.
Vatandaşlarımızın kısa süreli gidiş dönüşleri için ikinci ve üçüncü binişlerinin de indirimli olarak yapılmasına imkan sağlandığı bildirilen açıklamada bu kapsamda, bir saat içinde yapılan ikinci biniş, aynı hattın dönüşüne bile yapılsa ilk saat için 1.00 TL, 2 Saat içinde yapılan 3’ncü biniş yine 1.00 TL olarak belirlendiği bildirildi. Fatih - Meydan Hafif Raylı Sistem hattında herhangi bir fiyat artışı yapılmadığı, nostaljik tramvayın fiyat tarifesinin hafif raylı sistem fiyat tarifesi ile eşitlendiği kaydedildi.

ALANYA'DA DA ZAMLANDI

Alanya’da ise toplu taşıma oda ve kooperatif başkanlarının talebi üzerine UKOME Genel Kurulu 2016/03-183 Sayılı kararı doğrultusunda yeni fiyat tarifesi belirlendiği bildirilen açıklamada 15 Mart 2016 tarihinden itibaren uygulanacak olan yeni fiyat tarifesine göre tam Ücret 1,75 TL. öğrenci 1,00 TL ve Emekli/Öğretmen ise 1.50 TL olarak belirlendiği bildirildi. Alanya ilçesinde nakit binişler ve temassız kredi kartı uygulamalarının ise 2.50 TL olarak belirlendiği, Alanya’da toplu taşımada kümülatif bazda ortalama yüzde 18,5 oranında fiyat artışı yapıldığı kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2016, 13:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83