Akdenizli gazeteciler, MAKÜ’ye hayran kaldı

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Akdenizli Gazetecilere üniversiteyi tanıttı. AGF Burdur Buluşması gala yemeği ise MAKÜ Lavanta Otel’de düzenlendi. 

Akdenizli gazeteciler, MAKÜ’ye hayran kaldı

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Akdenizli Gazetecileri ağırladı. Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Burdur Buluşması kapsamında Akdeniz Bölgesi illerinden gelen gazetecilere Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi tanıtıldı. MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Akdenizli Gazetecileri, Prof. Dr. İlhan Varank Kütüphanesi’nde karşıladı. 

Akdenizli gazeteciler, MAKÜ’ye hayran kaldı

Prof. Dr. İlhan Varank Kütüphanesini gazetecilerle birlikte gezen Rektör Korkmaz, kütüphanenin merkezinde bulunan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u kişisel ve milli mücadele dönemlerindeki hatıralarını inceledi. Akdenizli gazeteciler, burada Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un heykeli ile fotoğraf çektirdi. Rektör Korkmaz, MAKÜ yerleşke turunun devamında MAKÜ Çiftlik başta olmak üzere, Alternatif Sporlar, Sporcu Eğitimi ve Kamp Merkezi Projesi’ kapsamında inşa edilen 10 bin kişilik stadyum ve MAKÜ Otel’i gazetecilere tanıttı. Akdenizli Gazeteciler, hızla büyüyen ve gelişen Mehmet Akif Ersoy Üniversitesine hayran kaldıklarını ifade ederek, Rektör Korkmaz’ı başarılı yatırımlarından dolayı tebrik etti.

banner111


 

MAKÜ’de gala yemeği

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu tarafından düzenlenen Burdur Buluşması etkinliklerinin gala yemeği ise MAKÜ Lavanta Otel’de düzenlendi. Rektör Korkmaz, gala yemeğinde Akdenizli Gazetecilere, Burdur’un yöresel yemek ve tatlılarını tattırdı. 

Verimli bir buluşma gerçekleşti

Burdur Buluşması kapsamında Akdenizli Gazetecilerle verimli bir program geçirdiklerini ifade eden Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel, “Üç günlük yorucu yoğun programın finalindeyiz. 9 Haziran tarihinde Perşembe günü TOBB Ortaokulunda başlayan Burdur Buluşması eğitim projesi ile devam etti.  Dün yine üniversitedeydik. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Gazetecilik Bölümü öğrencilerini, gazeteci büyüklerimizle buluşturduk. Mevlüt Yeni başkanımız için çok anlamlı bir vefa etkinliğine imza attık. Bugün Salda Gölünü gördük, içimiz biraz rahatladı. Açıkçası bugün heyetin en aklında kalan etkinliklerden biri Salda olacaktı. Salda’nın güzelliklerinden ziyade Salda’nın hala güzel kalması buradaki tüm gazeteci arkadaşlarımızı ve akademisyenlerimizi memnun etti.  Ben özellikle MAKÜ’de final yapmak istedim. MAKÜ turumuzda hepimizin aklında sadece MAKÜ kısaltmadan ibaret değil, burada bir yaşam ve hayata dokunuş var. Biz de Mehmet Akif Ersoy Üniversitesiyle 7’inci yılımız hemen hemen bütün projelerimizde sağ olsunlar üniversite yönetimiyle hep birlikteyiz. Gördünüz son 20 yılda Burdur’a ne yapıldı, bir çok eleştiriler var. Burdur’un en hak ettiği şeylerin başında üniversite geliyordu, yıllardır dile getirilen, mücadelesi olan bir hayaldi. 2006 yılında çok geç kavuşmamıza rağmen hak ettiğimiz bir üniversite, 15 yılı geride bıraktık 16 yıla giriyorken biraz koşarak oldu ama hayal ettiğimiz kadar varmış çünkü Burdur’un gelişimde en muhaliflerin bile Burdur’a ne yapıldı denildiğinde MAKÜ hakkını teslim ettiği, herkesin gurur duyduğu, MAKÜ ilimizin gözbebeği, bu noktada biz bunu gururla söylüyoruz. Diğer kurumlara karşı eleştiri katsayımız biraz daha fazla iken söz konusu üniversite olduğunda o ölçeği biraz kısmaya çalışıyoruz çünkü üniversitemiz emekleme ve kurumsallaşma aşamasında biz madalyonu olumlu tarafından görmek istiyoruz. Hayvancılık projeleri, spor tesisleri ve bir çok proje bunların hepsi gü-zel gelişmeler ve bana göre bu buluşma anlamıyla iyi bir yerde bitiyor. Rektör hocama, Mevlüt Başkanıma, çok teşekkür ediyorum hep vurguladığım gibi ben hep bu hayali ondan öğrendiklerimle ve Gaye başkanımın cesaretlendirmesiyle yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Umarım sizler içinde Burdur buluşması anlamlı ve farklı olmuştur. Hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.
 

“Burdur’dan çok güzel anılarla ama güzel kazanımlarla ayrılıyoruz”

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanı Gaye Coşkun, “ Finaller hep daha zor oluyor. Burdur’dan çok güzel anılarla ama güzel kazanımlarla ayrılıyoruz. Burada çok zarif bütün ayrıntıları düşünerek bir program hazırladığı için Cemiyet Başkanımız Kürşat beye çok teşekkür ediyorum. İskenderun toplantısından sonra telefonda değerlendirme yapmıştık. Bundan sonra AGF’nin toplantılarına ne katalım istişaresinde bence eksik kalan kısım gittiğimiz şehirlerde sadece meslektaşlarla değil, dinamiklerle buluşmak, eğitime dokunan şeyler yapmak gerekir demişti ki ben de eğitim konusunda aynı şeyi düşünüyorum. Burdur bir deneme oldu, olup olamayacağını görmüş olduk çok da başarılı oldu, gere TOBB’da yaptığımız matematik söyleşisi, gerekse üniversitemizde Mevlüt ağabeyimizin söyleşisi ve öğrencilerin katılımı ve finalde de gerçekten vizyon şehir anlamında bence Burdur’a çok büyük değer katan üniversitemizde olmak çok isabetli bir program olduğunu benim gözümde kanıtladı. Ben önce bütün Burdur’a da teşekkür ediyorum. Meslektaşlarımız tüm gün bizimle beraber olanlar, üç gündür bize otobüsü tahsis eden üniversitemiz hani böyle durumlarda zordur ama bizi istediğimiz her noktaya ulaştırdılar. Ben özellikle rektör hocama bir teşekkür etmek istiyorum çünkü benim şehrimde de üniversite var iki tane elbette ki belki bazı kıyaslamaları yapmam doğru değil ama bir üniversitenin nasıl olması gerektiği noktasını bugün daya aydınlanmış olarak görüyorum. Herşeye hakim ve hedef koymuş yani tıpkı şehirlerin kimliklerini yaşatması gibi üniversitelerin de belirlenmiş kimliklerin üzerine bir şeyler koyması bence başarıyı daha hızlı getiriyor. O noktada çok güzel hedeflenmiş ve hedefe doğru giden bir üniversite olduğunu gördüm. Hocam çok teşekkür ederim ve sözün finalinde birlikte olduğunuz için vakit ayırarak buraya gelen yönetim kurulu ve özellikle eşlerine teşekkür ediyorum. AGF ailesi kavramının içi hiç boş büyümemiş hep dolu büyümüş bugün tekrar Burdur programında AGF ailesinin içinin dolu olduğunu gördük, bu yüzden tekrar onursal başkanımıza teşekkür ediyorum. Bir başka programda tekrar görüşünceye de kendinize iyi bakmanızı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Onursal Başkanı Mevlüt Yeni, “Üniversitelerimizi çok önemsiyoruz. Burası bilim üreten, bir şehrin vizyonunu, geleceğini tayin eden kurumlardır. Her şeyden önce geleceğimizi yetiştiren, gençlerimizi donanımlı bir şekilde ailelerine geri gönderen, ülkesinin geleceği için ciddi bir efor sarf eden eğitim bilim yuvasından bahsediyoruz. Burdur bugüne kadar çok göç veren bir şehir oldu zaman zaman gazetelerimizde hep dile getirdik ama Burdur’da artık yaşamak, Burdur’a değer katmak anladığım kadarıyla bir ayrıcalık olacak gibi görünüyor. Hem Burdur’un gelişimi, hem Burdur’un üniversite ile birlikte, özel sektör, seçilmişler, kamu hep beraber bir sinerji yaratıldığını görüyoruz. Bu gözlemi dışarıdan gelen birinin daha net gördüğünü söylemek isterim. Biz değişimi fark ediyoruz. İki yıl önce gelmiştik en son ve iki yıl içindeki değişim bana göre muhteşem bir değişimdir. Bir çok eksik giderilmiş, geldiğimizde otelin lobisinin koltuklarının kaplamaları açılmamıştı şimdi geldik ki 5 yıldızlı bir otelde ağırlanıyoruz. Onun için ben rektörümüzün vizyonunun her alana yansıdığını görüyorum. Biz gazeteciler pohpohlamayı çok sevmeyiz, eleştirmeyi severiz ama hak edene de söylemek lazımdır, o hakkı teslim etmek lazımdır. Rektörümüzün gazetecilere olan bakış açıcı hepimizi hayran bırakıyor. Çok fazla eleştiri kanallarımızı tıkıyor çünkü basını seviyor, biz de onu seviyoruz. Her yaptığınız iş gerçekten alkışa değer, çok teşekkür ediyoruz” sözlerine yer verdi. 

“Basınla değerlendirme yapmayı  ve fikir almayı seviyorum”

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, “Bu güzel akşamda gazetecilerle zaman geçirme imkanı bulduğum için mutlu oldum. Gerçekten dostlarım bilir basın mensupları ile bir arada olmaktan hoşlanırım çünkü gazeteci hele yerel basın o şehrin gözü kulağı gibidir. Biz birçok şeyi onlardan alır ve öğreniriz, halkın bakış açısını öğreniriz.  Zaman içinde meslek kendi içinde mesleki bir yetenek haline gelerek analitik düşünme yeteneği geliri gazetecide bir konuya baktığı zaman çok kısa zaman içinde benzer olaylara defalarca bakıp görmekten, nasıl sonuçlanacağını bilir. Ben de zaman zaman gazeteci arkadaşlarla gündemsiz ve bağımsız sohbet etmeyi severim çünkü kendi dünyasından bakış açısı getirir. Basının en önemli görevlerinden birisi habercilik ve eleştiridir. Bu eleştiriye de tahammül etmek durumundayız çünkü eleştirinin kurum için bazen bu eleştiriler her kitlede olduğu gibi olumsuz, kötü niyetli de olabilir. Eleştirinin kötü niyetli olması olguyu ortadan kaldırmaz, bir dostunuz olabilir ama bir haber yapar canınızda sıkılabilir ama böyle bile olsa biz buradan kurum yöneticisi isek böyle bir sorumluluğu üstlenmiş isek bundan faydalanmanın yolunu seçmemiz gerekiyor. Onun için ben bu seçkin kitlenin içinde bulunmak ve bugünü yaşamaktan mutlu odluğumu ifade etmek istiyorum. Burdur kendi içinde küçük bir şehir, üniversitemizde belli bir büyüklüğe geldi. Sizlerin de desteği ile biz her zaman basını önemsiyoruz. İyiye iyi dersek daha iyi oluyor. Siz basın mensuplarından istirhamımız etki alanlarınızın içinde ülkemiz adına tabi ki üniversitelerimiz çok değerli, geçtiğimiz Ekim ayında 50 üniversite ve 100 dekan ağırladım. Gerçekten üniversitemiz adına söylediğiniz iyi ifadeler bizim için çok değerli ama sorumluluğumuzu artırıyor.  Gerçekten gelen, giden rektörler ve akademisyenler şunu net bir şekilde söylüyorlar, Burdur’a geldik moralimiz bozuldu diyorlar, gerçekten biz burada hem akademi için hem de Burdur için bir yeni konsept inşa ettik. İnşallah sizlerle daha sonraki buluşmalarımızda sizlerin güzel değerlendirmelerini duymayı umut ediyoruz” açıklamalarında bulundu. Gala yemeği,  hediyelerin takdimi ile sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2022, 18:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83