Alanya Belediyesi akademisyenleri buluşturdu

Alanya Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl 3.’sü düzenlenen Alanya Akademisyenler İstişare Toplantısı, protokol üyeleri ve Alanyalı Akademisyenlerin katılımıyla Lumos Deluxe Otel’de gerçekleştirildi.

Alanya Belediyesi akademisyenleri buluşturdu

Alanya Belediyesi’nin ev sahipliği, Alanya Kaymakamlığı, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) iştirakiyle düzenlenen 3. Alanya Akademisyenler İstişare Toplantısı-Akademisyenlerin Gözünden Alanya programı Lumos Deluxe Otel’de Alanyalı akademisyenin katılımıyla gerçekleşti. Programa Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu ve MHP İlçe Başkanı Mustafa Sünbül ve akademisyenler katıldı. 3 ayrı salonda farklı konuları ele alarak düzenlenen toplantılarda kentin genel durumu, bölge ve ülke turizmi, sürdürülebilir yatırımlar ve geleceğe yönelik kent planlamaları ele alındı.

BAŞKAN YÜCEL: “ALANYA’YI EĞİTİMİN MERKEZİ YAPMAK İSTİYORUZ”

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya’yı turizmin ve tarımın yanı sıra eğitimde de öncü bir kent yapmayı planladıklarını ifade ederek, “Tarihi ve doğal güzelliklerimizi koruyarak turizmde kaliteyi arttırmak, ılıman iklimiyle ve bereketli topraklarıyla, tropikal ürün cenneti Alanya’mızı tarımıyla desteklemek, iki üniversitesi olan nadide kentlerden biri olan Alanya’mızı eğitim kenti yapmak için birçok çalışmalar yapmaktayız. Kentimizin ticari ve sosyal yaşamına yön veren bu üç saç ayağı, bizlerin önemle üzerinde durarak çok yönlü ve kapsamlı çalışmalar yürüttüğümüz konuların başında gelmektedir” diye konuştu.

“BELEDİYE HİZMETLERİNDE BİLİMİN IŞIĞIYLA YOL ALMAK İSTİYORUZ”

“Katılımcı belediyecilik anlayışımızla şehrimizde bulunan kamu ve sivil tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde çalışmaya, şehrimizi büyütmeye, değerlerimizi korumaya devam ediyoruz” ifadelerinin altını çizen Başkan Yücel, “Aynı zamanda belediye çalışmalarında ve uyguladığımız projelerde her zaman danışmaya, istişare etmeye, bilim ve ilimin ışığından faydalanmaya çalışıyoruz. Belediyemizin yürüttüğü çalışmalarımızda bizlere bilgi ve deneyimleriyle destek verecek en önemli unsur siz değerli bilim insanlarıdır. Bu amaçla 2015 yılında ilk kez Alanyalı Akademisyenler Toplantısını gerçekleştirmiştik. Bugün 3.’süne ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz. Doldurulamayacak tek sermayemizin sizler gibi değerli bilim insanlarının bilgi ve deneyimleri olduğunun farkındayız. Bu bağlamda pandemi dolayısıyla 2 yıllık mecburi aradan sonra istişare toplantımızı devam ettiriyoruz. Bu toplantının temel amacı siz değerli hocalarımızı bir araya getirerek, sizlerin katkıları ve bilimin ışığı ile Alanya Belediyesi’nin yol haritasını belirlemektir” ifadelerini kullandı.

“EĞİTİME HER ZAMAN ÖNCELİK VERİYORUZ”

Başkan Yücel konuşmasını, “20 yıla yakındır belediye başkanlığı görevimi sürdürmekteyim. Kestel ve Alanya Belediye Başkanlığım döneminde en önem verdiğim konuların başında eğitim geliyor. Alanya Belediye Başkanlığım süresinde en çok yatırımı eğitim alanında yaptık. Alanya Belediyesini, okullar yaptıran, kreşler yaptıran, etüt merkezleri yaptıran, kütüphaneler yaptıran, kültür merkezleri yaptıran, sağlık ocakları ve camiler yaptıran güçlü ve vizyoner bir belediye haline getirdik. Alanya Belediyesi olarak, tarihimize, kültürümüze, dilimize, manevi değerlerimize ve eğitime olan yatırımlarımız ve desteğimiz hep devam edecek” sözleriyle noktaladı.

“ALANYA BELEDİYESİ İLE ORTAK PROJELERİMİZ VAR”

Başkan Yücel’in ardından konuşan BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler ise, “Alanya Belediyemizle hâlihazırda yürüyen bir projemiz var. Sosyal gelişmeyi destekleme programı. Temel hedefi, kentleşme, göç ve yoksulluk nedeniyle ortaya çıkan sorunlarda, başta kadınlar, çocuklar, gençler olmak üzere dezavantajlı grupların kent ile sosyal problemlerin aşılmasında, entegre edilmesini sağlayacak projeleri destekliyoruz. Alanya Belediyesi’ne de işbirliğinden dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

REKTÖR KALAN’DAN TEKNOLOJİ MERKEZİ MÜJDESİ VE BAŞKAN YÜCEL’E TEŞEKKÜR

banner111

ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan da, üniversite bünyesinde TEKMER ile Teknoloji Merkezi’ni kurmak için çalışma başlattıklarını belirterek yer tahsisi yapan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e teşekkür etti. ALKÜ’nün bugün geldiği noktada Alanya Belediyesi’nin büyük bir payı olduğunu belirten Rektör Kalan, “Başkanımız her zaman söyler, eğitim olmadan hiçbir şey olmaz, her engel eğitimle aşılır. Kendine bu yaklaşımından ve bu yaklaşımdan yola çıkarak yaptığı yatırımlardan dolayı teşekkür ediyorum. Kendisinin de destekleriyle ALKÜ bugün 17 fakültede 16 binden fazla öğrenciye hizmet veriyoruz. Belediyemizin bize katkısı çok büyük. ALKÜ Kestel yerleşkesi içerisinde bir gençlik birimi kuruldu ve burada öğrencilerimize ücretsiz çamaşırhane hizmetinden tutun birçok hizmet veriliyor. Pek çok üniversite için hayata geçirmesi bile hayal edilemeyecek kadar zor bir unsurdur, hiç kimse kusura bakmasın, gerçekten bu bir başarı öyküsüdür, ben Belediye Başkanımıza da bu hususta teşekkür ederim. Başkanımıza bir hususta daha teşekkür etmek ve bu vesileyle bir müjdeyi sizlerle paylaşmak istiyorum, üniversitemiz bünyesinde Teknoloji Transfer Ofisimiz var, fakat biz bunu, TEKMER ile Teknoloji Merkezi ile taçlandırmak istiyoruz. Bunun için de, sağ olsun Belediye Başkanımız, bizi geri çevirmedi, inşallah bir arazimiz var, yakın bir zamanda zaten sizlerle paylaşacağız, iyice olgunlaştı, Alanya’mızda, Teknoloji Merkezimizde, hayata geçireceğiz, her ilde bir tane olabiliyor, onu da inşallah Alanya’mızda, bizler belediyemizle işbirliği halinde, hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı. Rektör Kalan, konuşmasının ardından ALKÜ’nün en büyük destekçisi Başkan Yücel’e çiçek ve hediye takdiminde bulundu.

“ALANYA EĞİTİMDE DE SÖZ SAHİBİ BİR KENT OLMA YOLUNDA”

Alanya’nın her geçen gün büyüyen bir kent olduğunun altını çizen Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer de, “Alanya her alanda çalışma yapmak için çok müsait bir yer. Alanya sosyal ve ekonomik anlamda hızla değişiyor. Ve her geçen gün gelişiyor. Ve Alanya aslında uluslararası bir kent haline geliyor. Ve bu uluslararası kent iki üniversite ile gerçekten sadece bölgede değil Türkiye’de her geçen gün daha da ön plana çıkacak. İşte burada siz değerli akademisyenler öncülüğünde böyle bir kent vizyonuyla beraber ve o kent vizyonuna o kadar çok paydaşın katılmasıyla beraber kentimize faydalı olacağına inanıyorum. Yerel yönetim anlamında da ve üniversiteler anlamında da bu nişaneyi Alanya’ya 2015 yılında başlayan ama çeşitli sebeplerle 3.’sü anca bu sene yapılabilen bir organizasyon ile Alanya’mıza katkıları içinde ben başta Sayın Belediye Başkanımız olmak üzere Sayın ALKÜ Rektörümüze AHEP Üniversitesine bütün değerli akademisyenlere tekrardan teşekkür ediyorum. İstişare toplantısının kentimize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından programa katılan akademisyenler 3 ayrı konferans salonunda uzmanlıkları doğrultusunda katılımcılara sunum yaptılar. Akabinde Kaymakam Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ALKÜ Rektörü Ekrem Kalan ve BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler’in katılımıyla gerçekleşen interaktif sohbet ile verimlilik değerlendirmesi yapıldı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83