Alanya Belediyesi riskli yapıların yıkımını gerçekleştiriyor

Alanya Belediyesi riskli yapıların yıkımını gerçekleştiriyor

Alanya Belediyesi, Sugözü Mahallesi’nde riskli yapı olarak değerlendirilen bir binayı yıktı. Başkan Yücel, her türlü doğal afete karşı Alanya’daki yıkım çalışmalarının devam edeceğini, can ve mal kaybı yaşanmaması için titizlikle çalışmaları sürdürdüklerini belirtti.


Alanya’nın Sugözü Mahallesi Türbe Sokak’ta bulunan ve kat maliklerinin isteği üzerine Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan denetimler ile riskli yapı sınıfına giren bir apartman Alanya Belediyesi tarafından yıkıldı. Can ve mal güvenliği açısından riskli raporu verilen apartman kat maliklerinin binayı boşaltmasının ardından yıkım işlemini Alanya Belediyesi ekipleri gerçekleştirdi. Daha önce şehirdeki riskli yapılara anında müdahale eden Alanya Belediyesi, bir binayı daha yıkarak olası can ve mal kayıplarının önüne geçmiş oldu.

BAŞKAN YÜCEL; “DOĞAL AFETLERE KARŞI TİTİZLİKLE ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ”

banner111

Yıkımın ardından bir açıklama yapan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun kapsamında şehrimizdeki riskli yapıları yıkmaya devam ediyoruz. Sugözü Mahallesi’nde yer alan riskli bir yapı da ekiplerimiz tarafından yıkıldı ve olası can ve mal kaybının önüne geçmiş olduk. Bu asla taviz vermeyeceğimiz bir konu. Tüm vatandaşlarımızı da bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz.” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83