Alanya'da ehliyet alacaklara önemli uyarı

Alanya Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği Başkanı Hasan Şimşek, kurs ücretleri, sınav harçları ve vergiler ile birlikte ehliyet ücretlerinin 10 bin TL’yi bulabileceğini söyledi.

Alanya'da ehliyet alacaklara önemli uyarı

Son günlerde gündemde olan ehliyet ücretlerinin artacağı ile ilgili haberler konusunda Alanya Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği Başkanı Hasan ŞİMŞEK açıklamalarda bulundu.

Yönetmeliğe göre, her yılın kasım ayında bir sonraki yılın maliyet ücretlerinin açıklandığını belirten Şimşek; kurs ücretleri, sınav harçları ve vergilerle ehliyet ücretlerinin 10 bin TL'yi bulabileceğini söyledi.

Sürücü kurslarında en az 9 personel çalıştırıldığını belirten Şimşek, “2022 yılını zor şartlar altında geçirmeye çalıştık. Yıl içinde Milli Eğitim Bakanlığı'ndan güncelleme talebinde bulunduk ama kabul edilmedi. Önümüzdeki yılda ehliyet fiyatları zorunlu olarak artacak” dedi.

‘Motorin Neredeyse 3 Katı Arttı’

banner111

Şimşek, “2022 yılı için geçtiğimiz yıl yaptığımız toplantı günü motorin litre fiyatı 9,81 TL civarındaydı. Ancak 2022 yılı içinde motorin litre fiyatı 25 TL'yi gördü. Neredeyse 3 kat arttı” dedi.

“2021 yılı için asgari ücret 2 bin 825,90 iken 5 bin 500,35 TL oldu. Kısacası 2 kat bir artış söz konusu” diyen Şimşek, şöyle devam etti:

“Kurumlarımızda en az 9 personel çalıştırılıyor. En önemli yatırımımız araç ve her kursta en az 3 tane bulunmak zorunda. Vatandaşlarımızın yeni nesil ve konforlu araçlarda eğitim görmesini istiyoruz ama bu sanırım artık mümkün olmayacak.

Bu fiyatlarda araç yenilememiz mümkün görünmüyor. 3 yıl sonra bugün yaptığımız bu açıklama daha anlamlı olacak.

Bu saydığımız noktalardan dolayı 2023 yılı B sınıfı kurs ücretlerinin iyimser bir tahminle 7 bin 500 TL civarında olacağını, sınav harçları ve vergilerle birlikte vatandaşımıza 10 bin TL civarında maliyeti olacağını düşünüyorum.” Dedi…

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83