Alanya'da nostalji sergisi

Alanya’da eskiden kullanılan teknolojik aletlerin yer aldığı sergi ziyaretçilere açıldı. Sergiyi gezen yaşça büyükler nostalji yaşarken, öğrenciler de merak ettikleri aletleri inceleme imkanı buldu.

Alanya'da nostalji sergisi

Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) ve Mahmutlar Kılıçarslan İlkokulu işbirliğinde düzenlenen 'Geçmişten Günümüze Teknoloji' sergisi açıldı. Alanya Kültür Merkezi'ndeki (AKM) 'Geçmişten Günümüze Teknoloji' adlı sergi teknolojik ürünleri tanıtmanın yanı sıra, günümüzde gelişen ve değişen teknolojiyi göstermeyi amaçlıyor.

banner111

Serginin açılışına Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) Genel Başkanı AGC Başkanı Gaye Coşkun, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Mevlüt Çakan, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, Mahmutlar Kılıçarslan İlköğretim Okulu Müdürü Fatma Ayan, çok sayıda okuldan öğrenciler ile vatandaşlar katıldı. AGC Başkanı Coşkun, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Çakan ve okul müdürü Ayan’ın birlikte açılış kurdelesini kesmelerinin ardından ziyaretçiler sergideki eski eşyaları inceledi. Sergiyi gezen yaşça büyükler nostalji yaşarken, öğrenciler ise merak ettikleri teknolojik aletleri inceleme fırsatı buldu. 

“HİÇ GÖRMEYENLER VAR”
Okul müdürü Ayan, sergi ile geçmişe gitmeyi ve eskiden kullanılan teknolojik aletleri tanıtmayı amaçladıklarını söyledi. Ayan, “Yaşı büyük olanlar bir nostalji yapsın istedik. Bu teknolojik aletleri hiç görmeyen öğrencilerimiz var. Onlar da tanısınlar istedik. O yüzden böyle güzel bir sergi düşündük. İki grup arasında çok güzel bir ambiyans oldu. Küçükler böyle eşyalar mı varmış derken, büyükler de eskiye gitti. Keyifli anlar yaşandı” dedi.  

“ÇOK SAYIDA KİŞİDEN TOPLANDI”
Eşyaların velilerin topladığını açıklayan Ayan, “Gönüllüler de destek oldu. AGC destek oldu. Birçok gönüllü benim eşyam var. Sergilerseniz sevinirim dedi. Bu şekilde sergiledik. Bu ürünler çok sayıda kişiden toplandı. Destek olan herkese çok teşekkür ederim” diye konuştu. Sergi 31 Mart Perşembe günü saat 17.00’ye kadar açık kalacak. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83