Alanya halkını endişelendiren artış

Deva Partisi Alanya İlçe Başkanlığı, Alanya'da son zamanlarda artan ev kiralarının endişe verici boyutta arttığının altını çizdi.

Alanya halkını endişelendiren artış

Deva Partisi Alanya İlçe Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 'Alanya’mızda, enflasyon oranları doğrultusunda artan ve İstanbul’un lüks semtleri ile yarışan kiralar nedeniyle esnaf ve hane halkı perişan durumda. 

Son günlerde Rusya ve Ukrayna’dan çok sayıda yabancının Alanya’ya akın etmesi nedeniyle şehrimizde kiralık daire bedelleri oldukça fahiş meblağlara yükseldi. 2+1 daire için asgari ücretten daha yüksek kiraların talep edilmesi maalesef şehrimizde konut sıkıntısının doğmasına neden olmuştur. Piyasaya arz edilen konutların ise sürekli yabancılara satılması, konut fiyatlarını astronomik rakamlara çıkarmaktadır. Hal böyle olunca Türk vatandaşlarının istediği standartta yaşaması mümkün olmamaktadır. 

banner111

Bu konuda yerel yönetimler ile beraber İçişleri Bakanlığı beraberce harekete geçmeli ve şehrimize gelen yabancılara sadece konut kiralama yoluyla uzun süre ikamet etmelerine izin verilmemeli, yabancılara konut satışlarına sınırlama getirilmelidir. İstanbul ilinin, Esenyurt ve Fatih ilçelerinin, yabancılar için ikamete kapatılmasına benzer uygulamalar şehrimiz için de gözden geçirilmelidir.

Çocuklu ailelerin, bu kadar zorlu ekonomik koşullara ilaveten barınma problemiyle karşı karşıya bırakılması ve şehir yönetiminin bu konuda gerekli adımları atmaması endişe vericidir.'

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83