Alanya taksi hizmete girdi

Alanya Şoförler Odası tarafından taksici esnası ve müşteri memnuniyeti için “Alanya Taksi” isimli uygulamayı hayata geçirdi. İran asıllı yazılımcı tarafından hazırlanan uygulamanın tüm Antalya’ya da entegre edilmesi hedeflenmekte.

Alanya taksi hizmete girdi

Artık bir çok işlemin dijital ortamda yapıldığı günümüzde taksilerin de teknolojik gelişmelerle hizmet vermesine olanak tanıyan çağa uygun yatırımların şart olduğunu belirten Alanya Şoförler Odası Başkanı Ali Akkaya, yeni sistemin 8 farklı dilde hizmet vereceğini belirterek, “ Cep telefonlarına App Stor ve Google Play uygulamaları ile indirilecek olan Alanya Taksi aplikasyonu sayesinde müşteriler taksiyi çağırdığında çağrıyı yönetecek ve taksinin ne zaman geleceğini bilecek. Bu sayede boşa vakit harcanmayacak” dedi.
Alanya Şoförler Odası Başkanı Ali Akkaya tarafından Alanya Taksi aplikasyon uygulaması tanıtım toplantısı projenin yazılım uzmanı İran vatandaşı Kamran Imanitabar ile birlikte tanıtıldı. Akkaya, uygulamanın bugün kullanılmaya başlandığını ve önümüzdeki 2 aylık süreçte de deneme süresine tabi tutulacağını söyledi. Taksici esnafının müşterilere daha iyi hizmet sunabilmesi, daha iyi irtibat sağlayabilmeleri ve müşterilerin de taksicilere rahat ulaşabilmesi amacıyla 2 aydır çalışma yaptıklarını belirtti.
Taksi durak sınırlarının 6 ay önce oluşturulduğunu ve yazılım uygulamasına entegre edildiğine dikkat çeken Akkaya, “Müşteri taksiyi çağırdığında aplikasyon üzerinden çağrıyı yönetecek. Müşteriler de taksinin ne zaman geleceğini bilecek. Müşteriler direklerin dibinde sıcakta yağmurda beklemek zorunda kalmayacak. Yeni sistemle oluşabilecek aksaklıkları 2 aylık süreçte gidereceğiz. Bu yazılımı beraber hazırladık. Bu konuda Antalya bazında çerçeveyi genişletmekle ilgili de çalışmaları yürütüyoruz. İlk denemeyi biz başlatıyoruz. Sistemin vatandaş odaklı olacağı kanaatindeyiz. Bu sistemi bugün itibariyle denemeye aldık” dedi.

banner111

Uygulamanın 1 yıllık süreçte hazırlandığını açıklayan Yazılımcı Imanitabar da, “Araştırmalar ve var olan sorunlar gözlemlendi. Sorunlar kapsamında Alanya’daki müşteriler ve taksiciler için en büyük sorunlardan birinin zaman olduğuna karar verdik. İnsanların sokaklardaki taksi butonuna bastığı zaman bir cevap alamaması, kaç dakika bekleyeceklerini bilmemeleri, taksi butonuna kadar yürümek zorunda kalmaması için böyle bir uygulama geliştirdik.” Dedi.
Cep telefonuna indirilecek olan Alanya Taksi uygulaması Türkçe, İngilizce, Rusça, Arapça, Farsça, Fransızca, Almanca ve Flemenkçe olmak üzere 8 dilde hizmet verecek. ALANYA TAXİ uygulamasının reklam filmi ve vatandaşların uygulamayı kolaylıkla yükleyebilecekleri QR kodlar hazırlandı. Taksicilerin yüzde 30’a yakını sisteme dahil olmuş durumda. Sisteme dahil olmayan taksiciler ise oda tarafından gönderilen mesajdaki linki tıklayarak yeni uygulamaya dahil olabilecekler.

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2022, 16:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83