Alanya Tapu Müdürlüğü’nde 91 bin işlem yapıldı

Alanya Tapu Müdürü Oğuz Keser’in göreve gelmesinden sonra dikkat çeken iş disiplini ve sistemin hızlı işleyişi ile geçen yılla göre yüzde 20 daha çok işlem yapıldı. Türkiye’de rekor kırarak 2022’yi 10’ncu sırada tamamlayan Alanya Tapu Müdürlüğü’nde 91 bin işlem hacmi yaşandı.

Alanya Tapu Müdürlüğü’nde 91 bin işlem yapıldı

Türkiye’de her zaman gayrimenkul alım satımında ilk sıralarda yer alan Antalya’nın en hareketli ilçesi olan Alanya’da tapuda geçen yıl yaşanan değişimin ardından hizmet kalitesinin artarak yükseldiği dikkat çekmekte. Bu sıçrayış geçen yıllara göre çok daha fazla tapu işlemin yapılması ile kendini gösterdi. Kısıtlı bir kadro ile çalışan Alanya Tapu Müdürlüğü, 2022 yılını 91 bin 45 işlemle kapatırken 2021’de 77 bin 500, 2020’de ise 56 bin 636 işlem yapılabilmişti.
Alanya Tapu Müdürü Oğuz Keser’in göreve başlamasının ardından getirilen bazı düzenlemeler ile işlemlerin yapıldığı alana, tapu takipçi, müteahhit, emlakçı, alıcı ve satıcılar randevu anı dışında alınmayarak sistem oturtuldu. İşlem yaptıracak kişilere SMS ile randevu gün ve saati iletilip işlem tamamlanınca imza aşamasında da anons edilerek yetkili personel ve kameralar huzurunda alım satım yani akit işlemi yapılarak imza atılmaya başladı.

banner111

Türkiye’de yapılan işlem hacmi ile 2022’de 10’ncu sırada yer alarak birçok büyükşehiri geride bırakma başarısını gösteren Alanya Tapu Müdürlüğü’nün sorunsuz hizmet verdiğini ifade eden Müdür Oğuz Keser, “Alanya Tapu Müdürlüğü olarak 2022’yi 91 bin 45 işlemle kapattık. Bu işlem sayısı ile 77 bin 500 işlemle kapanan 2021’e göre yüzde 20 daha fazla işlem yapıldığını görülmekte. Alanya Tapu Müdürlüğü, gösterdiği işlem hacmine bağlı performansı sayesinde Türkiye genelinde tapu müdürlükleri arasında 10’ncu sırada yer aldı. Bu tablo Türkiye’de il düzeyindeki müdürlükleri kat ve kat üzerinde işlem yapıldığına işaret. Mevcut personelimiz elinden gelenin en üstün performansını göstererek hem hafta sonu hem akşamları performans sergileyerek başarı çıtasının yükselmesini sağladı” dedi.

Sahteciliği engellemek adına kimlik doğrulama cihazları ile geçen yıldan itibaren genel müdürlüğü sunduğu hizmetle çalıştıklarını söyleyen Keser, “Çipli kimliklerimizi kimlik doğrulama cihazlarına takarak parmak okuyucular sayesinde sahteciliğin önüne geçiyoruz” diye bilgi verdi.

Aralık ayının ilk haftasında başlayan döviz alım belgeleri konusunda ilk etapta bazı bankalarda sisteme dahil olurken sıkıntı yaşadığını anımsatan Alanya Tapu Müdürü Oğuz Keser, “Sistem kurulumun tamamlanması ile bankalardan kaynaklı sorun ortadan kalktı. Genel itibari ile döviz alım belgeleri Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) sistem üzerinden gelmiş durumda” diye konuştu.

‘Alıcı ve satıcının devir işlemi için yanı tapu müdürlüğünde olmak zorunda değil’ diyen Keser “Alıcı Alanya’da gayrimenkul Alanya’da satıcısı İstanbul’da dahi olsa devir işlemi yapılabilir. Gayrimenkul Van’da alıcı İstanbul’da satıcı ise Edirne’de olsa yine web tapu üzerinde yapılan başvurular sonrası alım satım işlemini gerçekleştirebiliriz. Fiziki olarak alıcı satıcının aynı tapu müdürlüğünde olmasına dahi gerek yok. Genel müdürlüğümüzün bu yönde yaptığı çalışmanın başarı ile uygulanması sayesinde zamandan da tasarruf elde ediliyor. Vatandaşlarımız alım – satım başvuruş esnasında mutlaka kendi telefon numarasını sisteme girilmesini sağlasınlar. SMS bildirimi ve ya tapu personelinin bizzat ulaşması gerektiği durumlarda sorun yaşanıp zaman kaybı oluşabiliyor. Bu durumda işlemin gecikmesi neden olabil. Aksaklığı ortadan kaldırmak için mutlaka sisteme tapudaki işlemler için alıcı ve satıcının cep telefon işlemleri girilmeli” dedi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83