Alanya, uluslarası zirvede temsil edildi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından İstanbul’da hem iş dünyasında kadını güçlendirecek hem de inşa edilen değerler zincirine katkı sağlayacak ilki düzenlenen ‘Uluslararası Farkındalık Zirvesi’ tamamlandı. Zirvede Alanya’yı MÜSİAD Alanya Kadın Komitesi Başkanı Fatma Ergün Çomruk ile MÜSİAD üyeleri temsil etti.

Alanya, uluslarası zirvede temsil edildi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı himayelerinde, MÜSİAD Kadın tarafından "Dönüşüm Bizimle Başlar" temasıyla bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası Farkındalık Zirvesi (IAS), Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleştirildi. 

Farkındalık Zirvesinin açılışı Kur-an’- Kerim tilaveti ile başladı.  MÜSİAD Kadın Başkanı Meryem İlbahar açılış konuşmasında ‘Dönüşüm Bizimle Başlar’ temasıyla çıktıkları bu yolda, dönüşümün her anlamda farkında olmayı önemsediklerini ifade etti. İlbahar, "Biz iş kadınları topluluğu olarak, iş dünyasında kadın işveren sayısının artmasının, bu potansiyelin geliştirilmesinin ve güçlendirilmesinin hiç şüphesiz hem istihdama hem de ülke ekonomisine olumlu yönde katkıları olacağına inanıyoruz. Kadınların iş gücüne katılımı aynı zamanda ekonomik ve sosyal yaşamın sürdürülebilirliği açısından da çok önemli." diye konuştu. 

 “KADIN ELİ DEĞMENDEN İNSANLIĞA YÖN VERİLMEZ”

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç ise zirve için "Dönüşüm Bizimle Başlar" temasının seçildiğini anımsatarak, "Böylece kadın eli değmeden bir toplumun gidiş istikametini belirlemenin, insanlığa yön vermenin mümkün olmadığının altını net bir şekilde çizmişler. Gerçekten çok doğru bir tespitte bulunmuşlar." dedi.

 “GÖNÜLLE GÖRMEYE VİCDANLA HİSSETMEYE İHTİYACIMIZ VAR”

Etkinlikte konuşan KADEM Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayrakta, etrafımızdaki dönüşümü yorumlamaya ve anlamlandırmaya ihtiyacımız var. Gönülle görmeyi vicdanla hissetmeye ihtiyacımız var. Farkında olmak için içselleştirmek gerekiyor. Bu durum şirketlerde de devletlerde karşılığın buluyor. Yenilenebilir enerjiye yatırım yapan bir şirket tarumar edilen doğal kaynakların artık tükenmekte olduğunun farkındadır. Sadece beyaz tenli ve mavi gözlülere değil tüm insanlığa kapısını açma cesaretin gösteren devlet ise evrensel değerlerin farkında diye konuştu. 

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı ise "İlkini gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Farkındalık Zirvesi, hem iş dünyasında kadını güçlendirecek hem de inşa edilen değerler zincirine katkı sağlayacak.  MÜSİAD'ın, yurt içinde 83 irtibat noktası, yurt dışında ise 81 ülkede toplam 164 şube ve irtibat noktasına ulaştığını, 12 bin 500'ün üzerindeki üyeleri ve onların temsil ettiği 60 bini aşkın firmayla Türkiye ihracatının yüzde 20'sini gerçekleştirdiklerini bildirdi. Kadın girişimci potansiyelinin yükselmesi, geliştirilmesi ve güçlendirilmesi amacıyla kurulan MÜSİAD Kadın'ın 2018 yılından bu yana sürdürülebilir başarılı projelere imza atıldı” dedi.

“KADIN KOOPERATİFLERİNİ DESTEKLİYORUZ”

Kadın kooperatiflerini destekleme hususunda Anadolu'da etkin rol üstlenen MÜSİAD Kadın'ın, gelecek dönemde bu alandaki misyonunu daha da derinleştireceğini ifade eden Asmalı, MÜSİAD Kadın, kadın girişimcileri teşvik edecek, nitelikli projelerin geliştirilmesi ve ticarileştirilmesine destek olacak. Böylece ülkemiz ihracatına ve istihdamına katma değer sağlayacak çalışmalara destek verdiklerini de belirtti. 

ULUSLARASI ZİRVEDE ALANYA’DA TEMSİL EDİLDİ

MÜSİAD Alanya Kadını temsilen zirveye katıldıklarını ifade eden Fatma Ergün Çomruk, zirvenin ilk defa yapıldığını ifade etti. Farkındalık kadın ile başlar çevre ve sağlık ile devam eder diyen Çomruk, “Göç olgusuna, iklim değişikliğine ve kadının farkındalığına dikkat çekmek için biraradayız. Göç ve çevre konusundan neler yapabileceğimiz ele alındı. Oldukça verimli bir zirve oldu. Değerli katılımcıların anlatımlarından kendi açımıza çok farklı bilgiler edindik. Kadın MÜSİAD olarak uluslararası ölçekte bu konulara duyarlılık oluşmasını sağlamak istiyoruz. Kadınlarımız mücadeleci olurlarsa oldukça başarılı işlere imza atabilir. O yüzden farkındalık kadın ile başlar dönüşüm bizimle başlar” dedi. 

banner111

GÖÇ ZİRVESİNDE GÖZYAŞI

Uluslararası Farkındalık Zirvesi, "Göç" oturumunda Karam Vakfı Kurucusu Lina Sergie Attar, Vassalam Vakfı Kurucusu Nazan Yalçınkaya ve Yönetmen Tülay Gökçimen, kriz bölgelerinde yaşanan gelişmeleri ve çözüm önerilerini değerlendirdi. Göç oturumu sonrası Suriyeli Akademisyen Fatma Hüseyin düşüncelerini paylaştı. Suriyeli katılımcının yapılan katliamları anlattığı konuşma ise katılımcıları adeta gözyaşına boğdu.

Zirve, Girişimcilik ve Dijital paneli ile devam ederken, teknoloji yatırımcısı Hande Enes, TOBB İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Kal ve MeloApp Kurucusu Melis Bilgili, ünlü televizyon programcısı Pelin Çift moderatörlüğünde değerlendirmelerde bulundu. 

Etkinliğin son panel oturumu olan Çevre ve Sağlık paneli ise iklim krizini ele aldı. Programda, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Sürdürülebilir Yaşam Koçu Dilara Koçak ve Horizon Danışmanlık Kurucu Ortağı Eser Erginoğlu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Çevre ve Temiz Üretim Konseyi Başkanı Mihrimah Kocabıyık moderatörlüğünde düşüncelerini paylaştı. 

Farkındalık Zirvesinin kapanış programında Prof. Dr. Ümit Meriç, küresel krizlerin sosyal hayata yönelik etkilerini değerlendirdi.

Uluslararası Farkındalık Zirvesi, etkinlik sponsorlarına plaket takdimi ve aile fotoğrafı ile son buldu.  Alanya MÜSİAD Kadın Başkanı Fatma Çomruk’da Meryem İlbahar ve Sümeyye Erdoğan’a hediye takdim etti. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83