Alanyalı işletmeler için başvurular başladı!

Alanya Belediyesi tarafından bu yıl 16. sı gerçekleşecek olan Turuncu Bayraklı Hijyenik İşletme Projesinin Başvuruları ve Değerlendirme Süreci başladı.

Alanyalı işletmeler için başvurular başladı!

Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü teknik personelleri tarafından yapılan denetimler sonucunda hijyenik kriterlere uygunluğu belirlenen işletmelerin Turuncu Bayrakla Ödüllendirildiği proje 16. yılında gıda güvenliğinin geliştirilmesi amacıyla devam ediyor. Her yıl yenilenerek devam eden Turuncu Bayrak Projesine bu yılda yeni bir soluk kazandırıldı.

Unilever Food Solutions ve Alanya Belediyesi arasında Güvenilir Eller Online Eğitim Projesi için işbirliği hususunda anlaşmaya varılmış olup 2019 yılında düzenlenecek Turuncu Bayrak denetimlerindeki değerlendirme kriterlerinden birisi, denetime tabi olan işletmedeki mutfak personelinin online eğitim programını tamamlamış ve sertifika almaya hak kazanmış olması olarak belirlenmiştir.

BAŞVURULAR BELEDİYEYE YAPILACAK

İşletmeler ve Alanya Halkı için Hijyenin sembolü niteliğini taşıyan Turuncu Bayrak Başvuruları bugün başlayarak 10.04.2019 a kadar devam edecek. Turuncu Bayrak Projesi’ne katılmak isteyen işletmeler direkt Alanya Belediyesi’ne müracaat edebiliyor ya da mail yoluyla başvurabiliyor. Başvuru yapan işletmeler, Alanya Belediyesi tarafından oluşturulan komisyon tarafından değerlendirmeye alınıyor. Komisyon işletmeyi yerinde denetleyerek, Turuncu Bayrağı hak edip etmediğine karar veriyor. Hak eden işletmelerin Turuncu Bayrakları, düzenlenen bir törenle sahiplerine teslim ediliyor.

TURUNCU BAYRAK HİJYENİK İŞLETME PROJESİNE KATILABİLECEK GRUPLAR

 

·         Restaurant

 

·         Pastane

 

·         Ekmek fırınları

 

·         Dondurma

 

·         Pasta

 

·         Yufka imalathaneleri

 

·         Yemek Fabrikaları

 

banner111

·         Kasaplar

 

·         Okul öncesi eğitim kurumu

 

·         Okul kantinleri

 

·         Bayan kuaförleri

 

***Yukarıda ki işletmelerin Turuncu Bayrak alabilmeleri için Güvenilir Eller Online Eğitim Projesini tamamlayarak sertifika almaya hak kazanmış mutfak personelleri veya işletmecisi olma şartı vardır.

Başvuru: Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü veya cevre@alanya.bel.tr

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2019, 12:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83