Alanyalı Kör Ali’nin torunu HSK’ya atandı

Hakimler ve Savcılar Kurulu Genel Sekreter Yardımcılığı’na Alanyalı isim atandı.

Alanyalı Kör Ali’nin torunu HSK’ya atandı

Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yaparken 2018 yılının Ağustos ayında Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı’na atanan Alanyalı Ramazan Akın’ın yeni görevi belli oldu. Akın, Hakimler ve Savcılar Kurulu Genel Sekreter Yardımcısı olarak atandı.

banner111

Akın bir gazeteye verdiği bir röportajında, “Dedem Mehmet Akın babasını Çanakkale’de kaybetmiş, ailenin tek çocuğu olarak yetim büyümüş. Lakabı Kör Ali. Babam Hüseyin Akın, hala Alanya’da ikamet ediyor, dört kardeşiz. Ben de evli ve iki çocuk babasıyım” demişti.

RAMAZAN AKIN KİMDİR?
Alanyalı ilk il cumhuriyet başsavcısı olan Akın, Seki İlkokulu, Demirtaş Ortaokulu ve Alanya Lisesi mezunu. 1992 yılında Alanya Lisesi’nden mezun olan Akın, 1996 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni tamamladı. 1997 yılında staja başlayan Akın, 1999 yılında Şanlıurfa’da Cumhuriyet Savcısı olarak göreve başladı. Nevşehir-Acıgöl, Konya-Bozkır, Çorum-Osmancık, Mersin-Silifke cumhuriyet savcılıkları yapan Akın, 2012 yılında Balıkesir’in Edremit ilçesine Cumhuriyet Başsavcısı olarak atandı. Akın buradan da Kars Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atandı. Daha sonra ise Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı görevine getirilen Akın, son atamalarda HSK’ya atandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83