Altılı masa Alanya'da toplandı

Millet İttifakı’nın açıkladığı 2300 maddelik Ortak Politikalar Mutabakat Metni’nin ardından masanın ortakları Alanya’da CHP ilçe başkanı Coşkun Karadağ’ın ev sahipliğinde ilk toplantısını gerçekleştirdi. Karadağ, “Genel merkezimizin ve genel merkezlerimizin politikalarını Alanya’da yansıtmaya çalışacağız” dedi.

Altılı masa Alanya'da toplandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın katılımı ile 9 ana başlıktan oluşan 2300 maddelik 240 sayfalık ortak mutabakat metni açıklandı. ‘Yarının Türkiyesi’ sloganıyla metnin açıklanmasının ardından 6’lı masayı oluşturan siyasi partilerin ilçe başkanları Alanya’da biraraya geldi. 

banner111

Mutabakat metni "Hukuk Adalet ve Yargı", "Kamu Yönetimi", "Yolsuzlukla Mücadele, Şeffaflık ve Denetim", "Ekonomi, Finans ve İstihdam", "Bilim, AR-GE, Yenilikçilik, Girişimcilik ve Dijital Dönüşüm", "Sektörel Politikalar", "Eğitim ve Öğretim", "Sosyal Politikalar", "Dış Politika, Savunma, Güvenlik ve Göç Politikaları" başlıkları altında toplanan 2300 maddelik 9 anan 75 alt başlıktan oluşan mutabakat yayınladı. Metnin açıklanmasının ardından Alanya’da CHP ilçe başkanı Coşkun Karadağ Başkanlığında, İYİ Parti ilçe başkanı Şefik Bahçe, Saadet Partisi İlçe başkanı Hüseyin Sarıca, DEVA Partisi ilçe başkanı Ahmet Çakan, Gelecek Partisi ilçe başkanı Mevlüt Çakan ve Demokrat Parti ilçe Hilmi Lök biraraya geldi.

Basına kapalı devam eden toplantı sonunda açıklama yapan Karadağ, “Toplantımızın birincisini 6 başkanla birlikte yapıyoruz. Bu toplantımızın konsepti daha önce genel başkanlarımız ve partililerimiz tarafından yapılan konseptin aynısı olacak. Önce CHP İlçe Başkanlığı’nın öncülüğünde daha sonra diğer altılı bileşen arkadaşlarımızla sırayla birlikte bu toplantıyı yapacağız. Konuştuğumuz konuların hepsi memleket, Antalya, Alanya meselesi olacak. Her hafta bir başkanın ev sahipliğinde biraraya geleceğiz. Bu toplantılarla birlikte Alanya için çok ciddi bir gelişme olacak. Genel merkezimizin ve genel merkezlerimizin politikalarını Alanya’da yansıtmaya çalışacağız. Elbette ki Alanya’nın kendine özgü birçok sorunları var. Bu kendine özgü sorunları, yani seçim sorunlarını altılı masadaki arkadaşlarımızla birlikte, uyum içerisinde ve genel merkezimizin gösterdiği kabul çerçevesinde çözüme kavuşturmaya çalışacağız” dedi.
 

“SEÇİM GÜVENLİĞİ DE ÇOK ÖNEMLİ”

En önemli konulardan birisi seçim güvenliği ve seçim çalışmalarını birlikte yapabilmek diyen Karadağ, “Bu 6 masa bir parti oldu anlamında değil. Elbette arkadaşlarımız siyasi çalışmalarını özgür bir şekilde ayrı ayrı yapacak. Anca birlikte yapacağımız Alanya için birçok konu olacak. Dolayısıyla birlikte Alanya’mızın çok daha iyi seçime girme anlayışı içerisinde devam edeceğiz. Ülkemiz için 9 başlık altında 2 bin 300 konu ele alındı. Bunlar ülkemizin yenide inşa edilişi, demokrasiye geçişi ve doğuşumuzu müjdeleyecek başlılardı. Biz bu başlıkları tabi kalacağız. Umuyorum ki Alanya’da altılı masa Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde mutlaka birinci parti olarak çıkacak ve milletvekilliği seçimlerinde genel merkezimiz ne takdir ederse biz onlara tabi olarak da siyasi çalışmalarımızı yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu. -Haber Merkezi 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83