Antalya’nın ilçelerinde yağış bekleniyor

Muğla ve Antalya'nın bazı ilçeleri için "sarı kodlu" gök gürültülü sağanak uyarısı yapıldı. Bu uyarı, bölgede yerel kuvvetli yağışlar, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzlukların beklenebileceği anlamına geliyor

Antalya’nın ilçelerinde yağış bekleniyor

Muğla ve Antalya’nın bazı ilçeleri için gök gürültülü sağanak yağışı nedeniyle “sarı” kodlu uyarı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Muğla’nın Milas, Ortaca, Datça, Köyceğiz, Dalaman, Bodrum, Fethiye, Marmaris ve Antalya’nın Muratpaşa, Serik, Aksu, Kepez, Kumluca, Kemer, Döşemealtı, Konyaaltı ilçelerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışı bekleniyor. Yağışın ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara neden olabileceği belirtildi. Sarı kod uyarısı, bu olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği anlamına geliyor.


Ayrıca, Antalya'nın doğusundaki Manavgat, Alanya,Gazipaşa,İbradı,Akseki ve Gündoğmuş ilçeleri ile Mersin'in Anamur ilçesi çevrelerinde de perşembe öğle saatlerine kadar kuvvetli yağış bekleniyor. Yağışların yüksek yerlerde kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. İç kesimlerde çok kuvvetli, Alanya, Gazipaşa, Gündoğmuş ve Akseki çevrelerinde ise zaman zaman şiddetli olması öngörülüyor. Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, buzlanma, tipi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları önemle isteniyor.

banner111

Ayrıca Antalya'nın batı kesimlerinde (Kaş, Demre, Finike, Kumluca, Kemer ilçelerine Sarı kodlu uyarıda bulunuldu

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2024, 10:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83