Avokado temalı Tropikal Meyve Festivali yaklaşıyor

Alanya Belediyesi, yıl boyunca düzenlenen etkinlik ve festival programlarına bir yenisini ekleyerek bu sene ilk kez Avokado Temalı ‘Tropikal Meyve Festivali’ düzenliyor.

Avokado temalı Tropikal Meyve Festivali yaklaşıyor

Alanya turizm ekonomisine tarım ve gastronomi unsurlarını eklemek için yaptığı çalışmalarla göz dolduran Alanya Belediyesi, şehrin marka değerine pozitif katkı sağlayacak yeni konsepti ile Alanya’nın tropikal meyvelerini ve mutfaklarda kullanım alanlarını bu festival ile buluşturmayı planlıyor.

ANA TEMA AVOKADO OLACAK

Türkiye’nin tropikal meyve cenneti olan Alanya’nın bereketli topraklarında yetişen ürünlerin ve üreticilerin yer alacağı festival, bu sene ilk kez ‘Avokado’ temasıyla düzenlenecek olup avokadonun yetiştiriciliğinden işlenmesine ve gastronomi, hediyelik, kozmetik alanında kullanımına kadar pek çok sektörü bir araya getirecek.

GASTROMUTFAK SAHNESİNDE ÜNLÜLER VE GÖSTERİLER

Festival alanında kurulacak Gastro Mutfak sahnesinde gün boyu ünlü şeflerin avokadolu lezzetler hazırlayıp tarifler vereceği atölyelerin yanısıra alanında uzman konuşmacıların katılımıyla avokadonun yetiştiriciliği, beslenmedeki önemi, sağlığa katkıları ve kozmetik alanındaki uygulamalarının aktarılacağı etkinlikler 3 gün boyunca sürecek renklenecek. Festival boyunca eğlencenin de alanda hakim olduğu etkinlik akşamları da ünlü isimlerin sahne aldığı müzik ziyafetine dönecek.

banner111

Avokadonun ve Alanya’nın tropikal meyvelerinin her yönüyle bir bütün olarak değerlendirileceği ve tanıtılacağı festival süresince farklı yarışmalar da düzenlenecek. Alanya Ziraat Odası ve Avokadocular Birliği işbirliği ile düzenlenecek olan  ‘En Güzel Avokado Bahçesi’ ve ‘En Ağır Avokado’  yarışmaları bölgemizdeki tüm çiftçilerin rekabetine sahne olacak.  Alın terini toprak ile buluşturan Alanyalı çiftçilerin yer alacağı yarışmaya katılım ücretsiz olup, başvurular Alanya Belediyesine şahsen yapılacaktır.

BAŞKAN YÜCEL; “YEPYENİ BİR KONSEPT”

Festival ile ilgili açıklama yapan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Alanya, kent kimliği ve bilincine sahip kurumları ve sakinleri ile birçok öncü çalışmaya imza atmış büyük bir şehir. Turizmin başkenti Alanya aynı zamanda tropikal ürünleri, tarımı ve gastronomisi ile tanınmayı kesinlikle hak ediyor. Bizler de tarım ve gastronomiyi bir potada eriterek yepyeni bir konsept ile ‘Tropikal Meyve Festivali’ düzenliyor ve Alanya’nın önemli ürünlerine dikkat çekmeyi, mutfaklarda kullanım alanlarını genişletmeyi ve üreticilerimizi desteklemeyi hedefliyoruz. 21-22-23 Ekim 2022 tarihlerinde ‘Avokado’ temasıyla düzenlenecek olan festivale tüm halkımızı davet ediyorum.” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83