Bakanlar harekete geçti

Alanya'nın 2 önemli yatırımı olan Yeni Çevreyolu ve Millet Bahçesi için 2 bakan ilçeye geliyor

Bakanlar harekete geçti

Alanya'nın 2 önemli yatırımının uzun süredir takas ve imara takılması üzerine bakanlar harekete geçti. İlçenin trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak, keşmekeşliğe son verecek olan yeni çevreyolunun aciliyeti giderek artıyor. 2022 sonuna kadar 3. etabının tamamlanmasının hedeflendiği çevreyolu imar engeline takıldı. Uzun süredir imar nedeniyle yol katedilemeyen çevreyolu projenin son adımına gelinebilmesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, incelemelerde bulunmak için Alanya'ya gelecek.
 

banner111

TAKAS SORUNU SÜRÜYOR

'Millet Bahçesi' projesi için adım atılacak. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun geçtiğimiz yıllarda Alanya'ya sözü olan 39.219 m2’lik Karayolları Şube Şefliği Yerleşkesine yapılacak olan Millet Bahçesi, Alanya Belediyesi ve karayolları arasındaki takas anlaşmazlığı nedeniyle sekteye uğruyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da, bu projede ilerleme kaydedilememesinin önüne geçmek için girişimde bulunacak ve projenin hedefi olan 2023'e yönelik çalışmalar yapacak. 
 

HEDEF 2023

Bölge için büyük önem arz eden 2 projenin tamamlanması için konulan hedef tarih ise 2023. 2 bakanın bu hedefe ulaşılabilmesi için ilçeye gelecekleri, ancak geliş tarihlerinin henüz netleşmediği gelen bilgiler arasında. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83