Başkan Değirmenci: “Yıllık ortalama 700 ton atık yağ geri dönüşecek”

‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında yağ atıklarının değerlendirilmesi adına bir anlaşma gerçekleştiren Değirmenci, “Yıllık ortalama 700 ton atık yağ geri dönüştürülerek ekonomiye kazandırılacak” dedi.

Başkan Değirmenci: “Yıllık ortalama 700 ton atık yağ geri dönüşecek”

Alanya’da ‘Sıfır Atık’ projelerine destek sürüyor. Alanya Lokantacılar ve Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci’de yeni bir proje ile hem esnaflara hem de projeye destek verdiklerini açıkladı. Sıfır Atık Projesi kapsamında DG Doğru Geri Kazanım firması ile yağ atıklarının değerlendirilmesi adına bir anlaşma gerçekleştiren Başkan Değirmenci, başta esnaflar olmak üzere vatandaşlara ve çevreye hayırlı olmasını diledi. Konu hakkında açıklama yapan Başkan Değirmenci; “Yağların hem biodizele dönüşmesi ile ilgili hem de esnaflarımıza ekonomik katkı sağlaması için böyle bir anlaşmaya vardık” dedi.

banner111

Başkan Değirmenci, yıllık ortalama 700 ton atık yağın dönüştürüleceğini söyleyerek, “Alanya’da ortalama yıllık 700 ton yağ atığı tahmin ediliyor. Bununda hem biodizele dönüşmesi ile ilgili hem de esnaflarımıza ekonomik katkı sağlaması için böyle bir anlaşmaya vardık. Yıllık 700 ton yağ atığını biodizele dönüştürerek hem ekonomiye katkı sağlayacağız hem de esnaflarımıza ekonomik katkı sağlayacağız. Firma ile yapmış olduğumuz anlaşmada 3 ay da birde fiyatlar ile ilgili güncelleme yapacağız. Hem çevresel açıdan projeye destek olsun diye hem de yağların daha çok ekonomiye kazandırılması açısından hem de esnaflarımıza maddi açıdan destek sağlaması için güzel bir anlama oldu. İnşallah buna benzer anlaşmaları önümüzdeki günlerde de ele alacağız” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2023, 14:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83