Başkan Yücel'den Alanya'da bir ilk daha

Alanya Belediyesi, Elikesik Mahallesi’nde Hobi Bahçesi ve Tropik Meyve Tanıtım Merkezi kuruyor. Alanya’da hayata geçirdiği birçok proje ile ilkleri başaran Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Elikesik Mahallesi’nde 77 bin m²’lik alan üzerine oluşturulacak proje sahasında incelemelerde bulundu.

Başkan Yücel'den Alanya'da bir ilk daha

Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Elikesik Mahallesi 143, 144, 145, 147 parsellerdeki yaklaşık 77 bin m²’lik yeşil alan içerisine Hobi Bahçesi ve Tropik Meyve Tanıtım Merkezi projesini hayata geçiriyor. İnşaat alanında incelemelerde bulunan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel; “Alanya’da ilkleri başarmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Dev bir alan içerisinde hem üretecek hem de tanıtacak projemizde hafriyat çalışmalarına başladık.” dedi.

banner111

PROJE İÇERİSİNDE YOK, YOK

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in büyük önem verdiği projede adeta yok yok. Hobi Bahçesi ve Tropik Meyve Tanıtım Merkezi projesinin içerisinde hobi evleri ve bahçeleri, kapalı tropik meyve üretim seraları, açık üretim alanları ve gezinti yolları, otoparklar, idari bina, kafeterya, basketbol sahası, fitness alanı, masa tenisi oyun alanı, çocuk oyun parkı, gezinti yolları, oturma alanları, giriş, güvenlik kulübesi, ağaçlandırma alanları, gastronomi eğitim alanı, mini aromatik bitki parselleri, umumi tuvalet üniteleri yer alıyor.

YÜCEL: “VATANDAŞLARIMIZIN ZAMANINI EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRECEĞİ BİR ALAN İNŞA EDİYORUZ”

Sabahın erken saatlerinde bölgeye gelerek proje alanında incelemelerde bulunduklarını belirten Belediye Başkanı Adem Murat Yücel; “Elikesik bölgesindeki 77 bin²’lik alandaki faaliyete geçireceğimiz hobi bahçesi ve tropikal meyve tanıtım merkezimizde incelemelerde bulunduk. Buraya hem bölge halkımızın kullanabileceği bir sosyal donatı alanı hem de vatandaşlarımızın buradaki zamanını en iyi şekilde değerlendirebileceği sosyal tesis alanı kazandıracağız. Aynı zamanda Alanya’mızda 30-35 arasında tropikal meyve yetişiyor. Bu meyvelerin 10-15’inin şu anda ekonomik bir değeri var. Biz de burada bu değerlerimizi hem üreteceğiz hem de tanıtacağız.” dedi.

“HEM ÜRETECEĞİZ HEM TANITACAĞIZ”

Bölgeye kazandırılacak projeyi AHEP Üniversitesi, Ziraat Odası ve Alanya Belediyesi ortaklığında geliştirdiklerini vurgulayan Başkan Yücel; “Bu bölgede oluşturacağımız projeyle birlikte açık ve kapalı örtülü alanda yetişebilecek tüm bitki ve meyvelerin hem tanıtımını hem de üretimini yapacağız. Gelecekte bunun bölgemize ve ekonomiye kazanımına hep birlikte şahit olacağımıza inanıyorum. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2022, 12:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83